Издания / премиери

Приказки за Юнаци и злодеи: Промяна

Нова книга от поредицата „Човешката библиотека“

Приказки за Юнаци и злодеи: Промяна
Художник на корицата: Надежда Коцева


◊ НОВА КНИГА

„Приказки за Юнаци и злодеи: Промяна“ е задружна история за гражданските протести от 2013 година, окупацията на СУ „Св. Климент Охридски“ от Ранобудните студенти и други зреещи промени: отвън и вътре в нас.

В случването, разказването и написването ѝ участват осемнадесет души. Написват я, за да дадат още един поглед върху онези събития – различен от онова, което ни показваха медиите; допълващ онова, което четохме в блоговете. По-личен. По-широк. По-човешки. Написват я и за да (си) отговорят защо участват в промяната – защо са протестирали, окупирали и са се събирали. И защо продължават.

Книгата излиза в поредица „Човешката библиотека“ в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Електронната версия е без дигитални (DRM) защити и се разпространява безплатно. Все пак, ако читателите пожелаят, те могат да подкрепят авторите – с отзиви – и гражданските им каузи – с дарения.

„Промяна“ може да се чете самостоятелно от сборниците „Приказки за Юнаци и злодеи: първи“ и „Приказки за Юнаци и злодеи: втори“. Заедно с тях обаче става по-пълна и по-пъстра; читателите зърват повече от хората, градящи доброволческата мрежа на Човешката библиотека... а може би и от самите себе си.


За повече:
http://choveshkata.net/blog/?p=5282


Автор:
Екип на Човешката библиотека
Публикация:
22.10.2015 г. 15:10
Посетено:
812
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22182-prikazki-za-yunatsi-i-zlodei-promyana