Издания / премиери

„Сбогуване с нарцисизма” – нова книга с поезия от Петър Чухов

Поредица от премиери в страната

„Сбогуване с нарцисизма” – нова книга с поезия от Петър Чухов


◊ СЪБИТИЕТО

След като през декември миналата година издаде сборника с проза „Камуфлаж”, в края на тази Петър Чухов се завръща в добре познатата му територия на поетическото с поредната си стихосбирка "Сбогуване с нарцисизма", издадена отново от ИК „Жанет 45".

Книгата е разделена на две части – „Любовна херостратегия” и „Ябълка в огледалото” – и съдържа стихотворения, писани през последните години, някои от които са печелили награди в национални конкурси за поезия като „В полите на Витоша”, „Магията Любов”, „Славейкова награда” и др. Редактор е известната поетеса Екатерина Йосифова, а чудесното оформление и този път е на Капка Кънева.

• Представянията на книгата започват броени дни след излизането й – на 27 октомври в Благоевград, на 4 ноември в Ямбол, на 6 ноември в Стара Загора, а софийската премиера е определена за 9 декември, по времето на Коледния панаир на книгата в новия литературен клуб „Перото” в Националния дворец на културата.

 

◊ ДУМИ ЗА КНИГАТА

„Сбогуване с нарцисизма” е тринадесетата книга на Чухов, който досега има издадени още девет стихосбирки, две томчета с проза и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно рок групата „Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок “ЛаТекст”, с която представя стиховете си.

Марин Бодаков: „Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува.”

Аксиния  Михайлова: „В кратките мигове на осенение, когато този неумолим хирург – времето – прави разрез в сърцето, любовта, душата и мислите, поетът стои с игла и конец от думи и само той успява да надзърне какво има в дъното на разреза, преди да се опита да го зашие, за да ни го подари като стих. Ако ви се прииска някой ден да се сбогувате с нарцисизма и да се върнете в хармонията, прочетете поетичните видения в новата книга на Петър Чухов. Може и да се разпознаете в някое от тях и да намерите рецептата!”


. Информация за книгата и представянията й в различни градове, както и други събития около нея, можете да намерите ТУК.

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
22.10.2015 г. 15:57
Посетено:
2114
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22180-sboguvane-s-nartsisizma-nova-kniga-s-poeziya-ot-petar-chuhov