Издания / премиери

Представяне на сборника „Змей Горянин - непознатият“

По случай 110-годишнината от рождението на русенския писател Светлозар Акендиев Димитров, известен с псевдонима Змей Горянин

Представяне на сборника „Змей Горянин - непознатият“


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 октомври, вторник, от 17.00 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще бъде представен сборникът „Змей Горянин - непознатият“. Изданието излиза с подкрепата на Община Русе.

Книгата ще представи Директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Теодора Евтимова, която е и съставител на сборника.

В сборника са поместени докладите на водещи учени и специалисти, изнесени по време на Националната научна конференция „Змей Горянин - непознатият“ през месец април т. г. Конференцията беше посветена на 110-годишнината от рождението на русенския писател Светлозар Акендиев Димитров, известен с псевдонима Змей Горянин.

Сред авторите на докладите са имената на: доц. д-р Вихрен Чернокожев от Института за литература в БАН, доц. д-р Илко Пенелов от СУ „Климент Охридски“, доц. д-р инж. Атанас Колев - председател на Русенско общество за културно и историческо наследство „Змей Горянин“, Катя Зографова - директор на Националния литературен музей, засл. доц. Живодар Душков от РУ „Ангел Кънчев“ и др.

 

Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
15.10.2015 г. 15:45
Посетено:
1251
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22129-predstavyane-na-sbornika-zmey-goryanin-nepoznatiyat