Издания / премиери

Нов брой на сп. Bravacasa

Разходка из най-скъпия хотел в света

Нов брой на сп. Bravacasa


◊ СЪБИТИЕТО

В новия брой на BRAVACASA България (май 2006) читателите на списанието първи ще направят уникална фото разходка из златните зали на Двореца на емирствата (Emirates Palace) в Абу Даби - най-скъпият хотел в света. Хотелът, разположен на 100 хектара с уникална гледка към морето, е архитектурен феномен от три свързани компонента – дворец, конферентен център и луксозен хотел курорт. Дворецът за гости може да приеме 22 държавници. Леглата, подът и 114-те купола са златни, а 1002-та полилея са с кристали Swarovski.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА БРОЯ

Приключението в рубриката Lifestyle продължава с интериорно сафари или как къщата да “замирише” на Африка. От водопадите Игуасу през светилището Тихуанаку до Тибет – няколко страници ни отвеждат на екстремен туризъм по неизследвани кътчета из света.

Бени от ABBA споделя усещането си за дома специално за BRAVACASA.

Новият брой на Bravacasa е цветен и вдъхновен като месец май. Пролетните букети разцъфват и в интериорите - три очарователни убежища, в които господстват цветята - в центъра на Модена, на брега на езерото Комо и във Варна (в рубрика “1, 2, 3”, от стр. 110). Сред останалите четири интериора е окъпана от светлина мансарда в Мантуа. И още: чувство за уют и кротко безвремие в Банско, естетическа свобода в Буенос Айрес и плетеница от следите на няколко родствени поколения в центъра на София.


◊ ОЩЕ АКЦЕНТИ

Останалите акценти в майския брой на BRAVACASA включват:
- Фотосесия в 6 страници - Дневната залага на графичния стил;
- На преден план – Какво показаха на международното изложение за интериорен дизайн в Милано – три мнения;
- Арт персони – Яна Юнакова и Димитър Чолаков
- Бележки по хладилника – Преносими мебели за хора с номадски дух; как да прогнозираме сами времето и как да премахнем опасностите за децата в дома;
- Преглед - Спалното бельо
- Еко – Девет вида паста

Само за членовете на Клуб Bravacasa - представяне на арх. Радина Гешева; неокласика в полилеите.
Автор:
Люба Златева
Публикация:
04.05.2006 г. 17:05
Етикети:
Посетено:
854
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2167-nov-broy-na-sp-bravacasa