Издания / премиери

Авторите на "Българ - книгата игра" се срещат с читатели във Варна

Лейди Гага, Граф Монте Криско, Баба Кукуруз, зомбита и пирати са герои в новата книга-игра

Авторите на "Българ - книгата игра" се срещат с читатели във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

На празничния 1-ви юни авторите на дългоочакваната книга "Българ - книгата игра" ще гостуват във Варна.

Неделчо Богданов и Робърт Блонд ще очакват своите малки и големи почитатели в 18:00 ч. във Варна - Книжарница Сиела, ФКЦ, за да се снимат и да разгледат заедно забавното издание!

Гостуването е част от националното турне на създателите на хитовата книга-игра, което стартира с голям успех в София и Стара Загора. Подробности за турнето и останалите дати можете да следите във фейсбук страницата на книгата: https://www.facebook.com/balgar.show

Лейди Гага, Граф Монте Криско, Баба Кукуруз, зомбита и пирати са герои в новата книга-игра „Българ”, но главният герой е Читателят. Подгответе се за среща с пирати, тайнствени мултимилиардери, говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, оживели скелети, демони, най-опасните престъпници на света, граф Монте Криско, армията от диви на лейди Гага и зловещия пиратски главатар сър Роман Фокстър!


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА И СЕРИАЛА

След като създаде четири сезона и един пълнометражен филм с незабравимите и оригинални герои Българ, Аспарух, Супер Спиро и Унуфри, аниматорът Неделчо Богданов реши да разкаже за приключенията им и на хартия с помощта на един от най-популярните автори на книги-игри у нас – Богдан Русев, известен с псевдонима Робърт Блонд.

Резултатът е книга, вдъхновена от култовия сериал и написана в традицията на книгите-игри, която излиза на пазара със знака на „Сиела”. Над 200 страници и повече от 30 цветни илюстрации, които въвличат в едно незабравимо пиратско приключение. Запазва се стилът на сериала с многото препратки към поп културата в България и по света.

И тук, както и в сериала, отправна точка е родният град на Неделчо Богданов – Несебър. Оттам тръгва приключението на героите и пътят им към мистериозен черноморски пиратски архипелаг.

В края на април авторът на „Българ” пусна пълнометражния филм във Vbox7 (http://vbox7.com/play:ef92a8ddc7), след като в началото на годината лентата събра стотици хиляди в родните киносалони. На премиерата Богданов беше буквално обсаден от фенове, които искаха от него автограф или му показваха своите собствени рисунки на главните герои.

Автор:
Светла Йовова
Публикация:
01.06.2015 г. 15:19
Посетено:
1387
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21550-avtorite-na-balgar-knigata-igra-se-sreshtat-s-chitateli-vav-varna