Издания / премиери

Деница Дилова представя първия си роман – „Дневният живот на нощните пеперуди“

Първо място в анонимния конкурс „Нов български роман" на издателство „Сиела"

Деница Дилова представя първия си роман – „Дневният живот на нощните пеперуди“


◊ ПОКАНА

Деница Дилова и издателство „Сиела“ имат удоволствието да ви поканят на представянето на дебютния роман на Деница в Once Upon a Time в градината зад Народна библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ на 29 май от 18.30 часа!

„Запознайте се с Нина Бранкович – забавна, привлекателна, умна, трийсетгодишна и – както всички нас – професионално неудовлетворена. След един инцидент чашата прелива и Нина решава рязко да смени посоката на живота си. Заедно със своя приятел Даниел, умен, арогантен, секси и – какво да се прави, момичета – гей, се впускат в авантюра, която завинаги ще промени живота им.“

Присъединете се към Деница в пиршество на остроумието, абсурда и цинизма. Писателите са новите бунтари – защото бунтарят от предната епоха се превърна в човек, който приема света, презирайки го. Остава му единствено съревнованието да презира оригинално, както никой друг!


Деница Дилова живее в Разград заедно с мъжа си и двете си дъщери. Тя е бивш спортен журналист, предишен главен редактор на „Лудогорски вестник“, любител на котките и заклет фен на „Лудогорец“. През 2012 г. издава сборник с разкази – „Тънкости на приготвянето“. В момента пише следващия си роман.

„Ето затова четенето е велика игра.“ (Деница Дилова)

 
◊ ЗА РОМАНА

„Дневният живот на нощните пеперуди“ на Деница Дилова е разказ за Нина Бранкович – забавна, привлекателна, умна, трийсетгодишна и професионално неудовлетворена.

Романът на Деница Дилова е забавна и написана с лекота хроника на едно трудно пътуване – това към истината за самия себе си.
Захари Карабашлиев

Романът на Деница е нов в много отношения, категорично много модерен и много български, но най-важното: смело отваря врати там, където всички ние – мъхнати и пълзящи – можем да се превърнем в пеперуди. Стига да не ни е страх от непознатата светлина.
Любен Дилов-син

Пред вас е рецептата на „Сиела“ и Деница как се успява.
Пепа Георгиева

Тази книга се чете с лекота. Кара те да се усмихваш през няколко реда. Прииска ми се да съм героиня в нея.
Ваня Щерева

Романът на Деница Дилова успява да направи онова, което превръща личната история в разказ – персонажите отключват своя собствена логика на поведение, сюжетът подема абсурдни нишки и романът се получава, превъзмогвайки баналната автобиографичност. Отвъд това, той е и история за човешката метаморфоза и критика на днешното, като умело разказва за човешкото пътуване към определени устои и ценности.
Проф. Амелия Личева
 

Първо място в конкурса „Нов български роман" на издателство „Сиела"

Над 400 ръкописа участваха в първия национален анонимен конкурс на Сиела за нов български роман. За разлика от демократичните избори, където гласовете не се мерят по качество, а по количество, работата на журито беше да търси в количеството качество и с гордост заявяваме, че успяхме.

Напоследък не гледах на четенето с много добро око. Не познавам никой, който е станал добър човек, защото е чел много. На четенето се приписват излишно много добродетели. Но защо никой не споменава порочния му характер?
 
Наблюдавах как четенето дава само повече власт на лошо­то. То правеше онова, което правеха и парите, с тази разлика, че за лошата страна на парите никой не хранеше съмнение. Ня­кога четенето може и да е било полезно, но в новия век служи на злото.

Запознайте се с Нина Бранкович – забавна, привлекателна, умна, трийсетгодишна и – както всички нас – професионално неудовлетворена. След един инцидент чашата прелива и Нина решава рязко да смени посоката на живота си. Заедно със своя приятел Даниел, умен, арогантен, секси, и – какво да се прави момичета - да, гей, се впускат в авантюра, която ще промени живота им завинаги.

„Дневният живот на нощните пеперуди” на Деница Дилова е дръзко пиршество на остроумието, абсурда и цинизма на едно време, което на пръв поглед носи цялата свобода на неограничените възможности, а всъщност ни парализира в оковите на добре устроеното ежедневие.


 

 
Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
28.05.2015 г. 15:03
Етикети:
издателство Сиеладебютен романДеница Дилова
Дневният живот на нощните пеперуди
конкурс Нов български роман
Посетено:
1617
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21531-denitsa-dilova-predstavya-parviya-si-roman-dnevniyat-zhivot-na-noshtnite-peperudi