Издания / премиери

Фотоизложба и премиера на пътеводителя "101 Отбивки" на Иван Михалев и Елина Цанкова

За малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот

Фотоизложба и премиера на пътеводителя "101 Отбивки" на Иван Михалев и Елина Цанкова


◊ СЪБИТИЕТО

Фотоизложба и премиера на пътеводителя "101 Отбивки" на Иван Михалев и Елина Цанкова

29.04., сряда, от 18.30 ч., галерия Credo Bonum, ул. "Славянска" 2.
Изложбата може да бъде видяна до 21 май 2015 г.

Издателство „Сиела” и галерия Credo Bonum представят част от фотографиите, които Иван Михалев и Елина Цанкова заснемат по време на своите обиколки из малко познати места в България.

Мотото на изложбата „За малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот” подсказва желанието на авторите да поднесат увлекателен разказ за красивите места в страната ни, с които да привлекат истинските пътешественици, а не толкова туристите.

Иван Михалев е на 40 години, журналист, а Елина Цанкова - на 29 години, специалист по PR. Двамата правят заедно блога за открития и пътешествия, наречен “Отбивки” (www.otbivki.com), който представя красиви и малко известни места в България. Идеята за създаването му се ражда през 2012 г. след едно тяхно пътешествие в Родопите. “Беше спонтанно желание - искахме да разкажем на повече хора за красотите на тази планина. Върнахме се заредени с енергия и пълни с впечатления, които бързахме да споделим”, разказват авторите на “Отбивки”. Поставят си за цел блогът да дава изцяло авторско съдържание и качествени снимки. Избират името “Отбивки”, защото най-добре отговаря на философията им за пътуването без зададена цел, а просто като начин за забавление и откривателства.

За последните три години са пропътували хиляди километри, прекосявайки България надлъж и шир. “Отбивки” съдържа не само много полезна информация за видените от тях красиви места, но и човешки истории. Това го отличава от много други туристически сайтове.

“Харесва ни да пишем и за хората, които сме срещали по пътя - те са неразделна част от нашите пътувания. Искаме да преведем читателите през местата, на които сме били. Да ги накараме да усетят емоцията, тръпката от присъствието на определено място. Да видят как изглежда животът там. И, надяваме се, да научат нещо интересно”, казва Елина.

Представянето на изложбата в галерията е съпътствано от премиера на пътеводителя на Иван Михалев и Елина Цанкова "101 отбивки: Идеи за пътешествия до малко познати места в България". По време на събитието, ще имате възможност да научите повече за местата, включени в книгата, да се запознаете лично с авторите, както и да се насладите на снимки на някои от най-красивите кътчета на България.


Откриване на изложбата и премиера на книгата: 29 април, сряда, 18:30 часа. Изложбата може да бъде видяна до 21 май 2015 г.

Книгата се издава с любезното съдействие на „Лукойл”


◊ ЗА КНИГАТА "101 ОТБИВКИ"
 
Иван Михалев предлага 101 идеи за пътешествия в България

. Ако си любител на природата и прекарваш всеки свободен ден по планинските пътеки.
. Ако за теб Черно море е нещо повече от плажове, кръчми, дискотеки и хотели.
. Ако ти е омръзнало да стоиш затворен зад бетонни стени и да дишаш мръсния въздух на големия град.
. Ако за теб топящият се сняг и пролетното слънце означават повече възможности за пътуване.
. Ако си патриот и искаш да научиш повече за хилядолетната история на Родината.
. Ако си фотограф, търсещ нестандартна гледна точка към красиви и малко известни места в България.

Тогава тази книга е за теб.

От пътеводителя „101 ОТБИВКИ” на блогъра, фотограф и пътешественик Иван Михалев читателите ще научат дали има фиорди по българското Черноморие, къде у нас растат диви кактуси и по какво си приличат остров Сардиния и българското село Гърло.

Авторът дава подробни упътвания как да стигнете до най-интересните места в страната, съветва как да направите красиви снимки на забележителностите, илюстрира пътешествията си със спиращи дъха кадри от Родопите, Черноморието и средновековните крепости на България. В книгата са представени не само природни и исторически феномени, но и сюрреалистични гледки като изоставените рудници край Панагюрище, на чието място днес зеят огромни кратери и езера, пълни с отровни окиси. Те са любопитни творения на природата – едновременно грозни и красиви.

Приятно пътуване!

Какво ще откриеш в пътеводителя:
 
. Ексклузивна селекция на малко известни места в България.
. Авторски снимки, които предават магията на всяко от местата и очарованието на българската природа.
. Точни упътвания как да стигнеш до тях, написани от хора, които лично са изминали всеки един от маршрутите. Някои от тези места са диви и затънтени. От личен опит знаем колко сложно може да бъде намирането им без помощта на пътеводител.
. Информация за други интересни места в радиус от 50 километра, така че да направиш разходката си през уикенда още по-забавна и пълноценна.
. Фотографски съвети как да направиш красиви снимки на местата, описани в книгата.

Какво няма да откриеш в пътеводителя:
 
. Дълги и скучни текстове, копирани от Google и Wikipedia.
. Объркани или подвеждащи упътвания за маршрути.
. Крадени снимки с източник „интернет".
. Скрити реклами на хотели и ресторанти, защото тази книга е за пътешественици, а не за туристи.

Иван Михалев
Елина Цанкова


 
Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
28.04.2015 г. 17:14
Посетено:
2475
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21309-fotoizlozhba-i-premiera-na-patevoditelya-101-otbivki-na-ivan-mihalev-i-elina-tsankova