Издания / премиери

Със Стефан Ранов на сутрешно кафе

Представяне на книга във Варна

◊ СЪБИТИЕТО

Пред близки и приятели във Варна журналистът Стефан Ранов представи своята „Книга за сутрешното кафе” - 50 миниатюри, подредени в три раздела - за природата, за хората и за изкуството.


◊ ДУМИ ОТ ПРЕДГОВОРА

В предговора писателят Людмил Станев казва:

„Разликата между гледането и виждането е съществена за пишещия човек. В своята книга Стефан Ранов е видял за читателите 50 миниатюри, на толкова глътки сутрешно кафе може да се прочете и самата книга. Познавам Стефан отдавна и уверявам, че книгата му прилича на самия него. Тя е събирана с години, изчистена, в нея няма фокуси и зашеметяващи хватки. Тя е точно това, с което ни се иска да започне денят ни. Нещо като въдишка по истинското, спотаена насталгичност по обикновените неща, които правят остаряването приятно.”


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Стефан Ранов е роден в гр. Попово през 1948 година. Завършил е Поповската гимназия, а по-късно ВИНС - Варна, работил е като журналист в Търговище и Варна. Дълги години е редактор и главен редактор на областния вестник „Народно дело”, Варна. Публикува свои прозведения в централния печат, има излъчвания по Би Би Си.  Кандидат е на философските науки с десертация по социалогия на медиите. Има слабост към историята - прави изследване за историята на варненските опълченци в Руско-турската война.

Автор:
Благой Ранов
Публикация:
22.04.2006 г. 20:34
Посетено:
429
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2121-sas-stefan-ranov-na-sutreshno-kafe