Издания / премиери

"Код червено: Литература" представя Благовеста Пугьова

Премиера на стихосбирката "Утре в 10 на Луната"

"Код червено: Литература" представя Благовеста Пугьова


◊ ПОКАНА

Код червено: Литература и ИК "Жанет 45" ви канят на представянето на дебютната стихосбирка на Благовеста Пугьова - "Утре в 10 на Луната" на 9 април от 19 часа в арт клуб "Библиотеката", Пловдив.

Благовеста Пугьова е родена на Благовещение през 1987 г. Завършва финанси в УНСС и данъчно право в London School of Economics.  Oсновател e на инициативата „Подарете книга” - мрежа от доброволци, които подаряват книги и приятелство на деца, лишени от родителска грижа. Пише поезия, публикувала е в различни интернет и печатни издания. "Утре в десет на Луната", ИК Жанет 45, 2015 е първата й стихосбирка.

За нея Калин Терзийски казва: „Да. Това момиче има огромен талант. Аз разбирам от тия неща. О да. Аз имам силна интуиция за това - и съм съвсем наясно кога виждам земетресение и кога го усещат костите ми. Това момиче е земетресение – тихо, шумно, всякакво. Много силна поезия, аз съм възхитен, трогнат, зарадван - и се чудя какво да кажа! Та не се ли мълчи в такива случаи? Но аз не искам да мълча в такива случаи! Аз искам да извикам тихо, строго и упорито към бездната на Другите Хора: Хей, тук има още един Голям Поет! Благовеста…”

"Утре в десет на Луната" ще бъде представена в Пловдив в Арт клуб "Библиотеката" (ул. "Лейди Странгфорд" 5) на 9 април от 19 ч.
 
Повече информация ще намерите тук:
https://www.facebook.com/events/1568313893449828/


* * *

Чакането

Имаше си ценоразпис за чакането,
едната ръка за месец, другата – за втория,
и краката си даваш след година и всичко.
 
След година чакане не остава любов,
само копнежа да видиш какво би било....
а кой би обичал онзи чакащия, останал
без ръце и без крака, без нищо.




Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
07.04.2015 г. 15:02
Посетено:
1851
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21173-kod-cherveno-literatura-predstavya-blagovesta-pugyova