Издания / премиери

Представяне на книгата "Малки спомени за големия Парцалев" от Звезделин Минков

1 април, 18.30 ч., клуб "Алкохол", Столична библиотека

Представяне на книгата "Малки спомени за големия Парцалев" от Звезделин Минков


◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" и Звезделин Минков
ви канят на

представяне на книгата "Малки спомени за големия Парцалев"

на 01 април от 18.30 ч. в клуб "Алкохол", Столична библиотека


... Беше мразовита февруарска нощ. Зъзнех край стоянката на такситата в центъра на София, срещу Народното събрание, до Опашката на коня, и пристъпвах от крак на крак. Минутите бавно се търкаляха, но такси така и не се появяваше.

Изведнъж ме осени една шантава идея.

Приближих се до стоянката и натиснах копчето за връзка с дежурния оператор.

След няколко секунди се чу сънен женски глас: „Моляа­аа?!“.

Аз си преправих гласа и рекох: „А бе моля ви се, прате­те ми едно такси на жълтите павета, че ми замръзна джигера! Утре няма да имам глас в театъра!!!“. Жената отсреща мигом се събуди: „Ооо, другарю Парцалев, веднага ви познах! Стойте там! Веднага ви пращам кола! До две минути ще е при вас!!!“.

 
Мили ми читателю,

ако тази случка те е заинтригувала, значи ще прочетеш цялото ми повествование на един дъх!


 
* * *

Звезделин Минков е български актьор, имитатор и хуморист. Известен е като един от най-добрите имитатори на Тодор Живков, Георги Парцалев, Григор Вачков, Петър Слабаков, Георги Черкелов, Никола Анастасов, Тодор Колев, Георги Калоянчев, Татяна Лолова и др.

Роден е на 10 ноември 1959 в Козлодуй. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на Елка Михайлова (1979–83). Работил е като конферансие и хуморист в Ансамбъл „Магистрали” към Министерството на транспорта с художествен ръководител Стефан Диомов и солисти Ваня Костова, Росица Ганева и др. Играл е на сцената на Драматичен театър „Д. Димов” в Кърджали, Врачанския театър, Ямболския драматичен театър „Невена Коканова”. Бил е конферансие на няколко български цирка. От 2001 г. до момента е актьор на свободна практика.


 

 
Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
31.03.2015 г. 13:46
Посетено:
1705
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21130-predstavyane-na-knigata-malki-spomeni-za-golemiya-partsalev-ot-zvezdelin-minkov