Издания / премиери

Премиера на „Шантави истории или грешката е неизбежна“

Сборник с разкази

Премиера на „Шантави истории или грешката е неизбежна“


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „Шантави истории или грешката е неизбежна“

На 24 март 2015 г. (вторник) от 18,30 ч. във Vivacom Art Hall (София, ул. „Ген. Гурко“ 4) фамилия Коларови – Златимир, Валя и Калин – ще представят своята съвместна книга от 15 разказа „Шантави истории или грешката е неизбежна“ (изд. „Жанет 45“, 2015 г.).

За сборника ще говори литературният изследовател Митко Новков.

 

◊ ЗА КНИГАТА

Тук си партнират и допълват трима автори в 15 разказа с неочакван край, в които са намесени библейски личности, пусти селски къщи и едно софийско училище, което излита в Космоса... Провокативни сюжети със странни обрати, ирония, тънък хумор и потрес пред тъмната страна в душата на най-висшето творение на Бога са отличителните черти на книгата на фамилия Коларови.

Авторите поотделно са: Златимир – лекар, ревматолог, професор, автор на над 20 книги; Валя – кинорежисьор, преподавател в НАТФИЗ; Калин – ученик в Първа английска гимназия в София, подложен на интелектуален и битов натиск от майка си и баща си, но не го приема на сериозно. Това личи и от последния разказ, чието заглавие с предисловието към първия разказ на баща му определя и заглавието на книгата.

 

Автор:
Анжела Димчева
Публикация:
22.03.2015 г. 14:26