Издания / премиери

Премиера на дебютния роман "Ех, магесническа му работа" на Калоян Захариев

Романът е отличен в конкурс за български фентъзи роман и в Националните фантастични награди

Премиера на дебютния роман "Ех, магесническа му работа" на Калоян Захариев


◊ ПОКАНА

Човешката библиотека ви кани на премиера на 24 март от 18:30 ч. в SOHO на ул. "Искър" 4 (при кръстовището с ул. "Веслец"). Ще бъдем в зала Holistic на втория етаж. В присъствието на автора Калоян Захариев ще поговорим за дебютния му роман, станал част от поредица „Човешката библиотека“.

„Ех, магесническа му работа“ грабна сърцата и умовете на журито в Конкурса за ново българско фентъзи през 2012 г. Първото му електронно издание беше през декември 2014 г., а днес излиза в ново, за да отпразнува отличието си в категория „Най-добър дебют за 2014 г.“ на Националните фантастични награди:


В този образец за хумористично фентъзи ще се срещнете с некроманта Лазар и верния му слуга Григор. За тях сиво ежедневие представлява викането на демони от Пъклото, съживяването на селскостопански добитък и обществените поръчки за няколко дузини немъртви. Спасяването на невинно създание не влиза в непосредствените им планове. А когато Лазар и Григор се оказват замесени в заговор от най-висше ниво, ще трябва да се справят с непреклонни нови и стари врагове, за да разберат истината. Като същевременно поддържат запаса си от бананови кашички и чисти пеленки. Второто като че ли е по-трудно.

Пътят на двамата герои към центъра на конспирацията минава през реки от закачливи откровения (без да броим Столичната вада) и океани смях.

Авторът безмилостно ни запраща чак отвъд пределите на смешното, но процесът не представлява само „коремен смях“. През цялото време се уплътняват достойнствата на главните герои.

Романът е на разположение в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат ако и колкото преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автор, редактори, коректори, художник и оформители.

За повече:

http://choveshkata.net/blog/?p=5201
http://choveshkata.net/blog/?p=5400

Заповядайте да се посмеем заедно :)Автор: Екип на Човешката библиотека
20.03.2015 г. 12:52
Посетено: 772
Етикети: Калоян Захариев, премиера, роман, Човешката библиотека, Ех магесническа му работа
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/21051-premiera-na-debyutniya-roman-eh-magesnicheska-mu-rabota-na-kaloyan-zahariev