Издания / премиери

Първата българска видео книга с премиера в Алма Матер

Авторът Иво Тодоров ще представи “How 2 Break A Heart In 7 Days” на 12 март от 18 часа

Първата българска видео книга с премиера в Алма Матер


◊ СЪБИТИЕТО

Първата българска видео книга вече е факт!


Авторът й – журналистът и писател Иво Тодоров, ще я представи премиерно пред журналисти, ценители и приятели на 12 март в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Любовта понякога има три лица, но едно сърце“, казва Иво Тодоров.

Сюжетът?

… Тя е руса. А тя – чернокоса. Той едва крепи в гърдите си... едно разбито сърце…

Любовта, в нейната често срещана геометрична проекция - любовният триъгълник, е в основата на първата българска видео книга озаглавена “How 2 Break A Heart In 7 Days” („Как да разбиеш сърце за 7 дни“). Чрез нея Иво Тодоров отправя поредното предизвикателство към „читателите“.

„В новият 21-ви век поезията може не само да се чете и слуша, но и да се гледа. „Защо само песните да имат клипове? Стиховете също могат да бъдат „филмирани“, коментира авторът.

За изпълнители на главните роли на визуализираната версия на поезията си авторът е поканил свои приятели – Василена Гръбчева и Даниел Петканов от Нова телевизия, и Диана Костова от БНР.

“How 2 Break A Heart In 7 Days” излиза на луксозно DVD, в което има и книжно тяло с всички текстове. Проектът съдържа 7 глави/серии и три бонус трака. Видео книгата е двуезичен проект – на български и английски езици.

• Премиерата, която ще се състои в навечерието на Първа пролет в София на 12 март в Алма Матер от 18,00 ч., се провежда с подкрепата на Факултета по славянски филологии, чийто възпитаник е Иво Тодоров. На четири плазми в най-старото висше училище у нас ще бъдат прожектирани няколко серии от видео книгата. Проектът, чиято реализация е продължил почти 3 години, ще бъде представен от поетесата Маргарита Петкова. На премиерата ще присъстват и други съвременни български автори.

След представянето в София, видео книгата ще има и своята европейска премиера в Брюксел (на 11 юни), а след това ще гостува в Лондон, където са снимани част от кадрите.





Автор:
Организаторите
Публикация:
11.03.2015 г. 11:50
Етикети:
премиерапоезияИво Тодоров
Как да разбиеш сърце за 7 дни
How 2 Break A Heart In 7 Days
видео книга
Посетено:
1081
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20990-parvata-balgarska-video-kniga-s-premiera-v-alma-mater