Издания / премиери

Представяне на "Събрани разкази" и "Разпилени разкази" от Калин Терзийски

Смешни разкази срещу Тъжни разкази

Представяне на "Събрани разкази" и "Разпилени разкази" от Калин Терзийски


◊ ПОКАНА

Издателство „Сиела” Ви кани на представяне на книгите "Събрани разкази" и "Разпилени разкази" от Калин Терзийски, на 11 март, сряда, от 19 ч. в клуб Maze, ул. "Христо Белчев" 1.

Смешни разкази срещу Тъжни разкази

Под гръмотевичните звуци на "Бобо Тошо и Табаков" с "На долгио брег на речката" - зареждащ, случващ и позитивен пънк, погром, хаос и анархия.

 
“Разпилени разкази” са неиздаваните (в по-голямата си част) смешни и абсурдни разкази, етюди и притчи на Калин Терзийски. Те са писани в един дълъг период - от 1997 до 2012, но предимно през миналия век. Така че имат и апокрифна стойност. Нещо като драсканиците на Наполеон из ученическите му тетрадки, преди да стане такъв велик и досаден император. В Разпилените си разкази Калин Терзийски се усмихва, намигва и се покланя на старите си велики татковци и учители Кърт Вонегът, Данийл Хармс, Илф и Петров, Ярослав Хашек, Франц Кафка, Джон Ленън (като писател). И продължава напред!

“Събрани разкази” е опит да се съберат всички „сериозни“ разкази на Калин Терзийски, което не означава, че това са разказите, в които няма чувство за хумор. Просто в тях истинският живот е представен в една синьо-зелено-кафява гама, каквито са полутоновете в подмолите, в глъбините. Защото много от историите в Събрани разкази са от скришните и сумрачни пространства на живота. Истории за съблазнителни жени, които не могат да спрат да пият и за тъжни мъже, които скитат из потайностите на Женския пазар. Животът е точно такъв, какъвто го виждаме. И не точно. Всъщност "Събрани разкази" е книга – продукт на един огромен труд. Труд по осъзнаването на живота.

 


Автор: Изд. Сиела
10.03.2015 г. 14:05
Посетено: 1216
Етикети: издателство Сиела, нови книги, премиера, Калин Терзийски, Разпилени разкази, Събрани разкази
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20985-predstavyane-na-sabrani-razkazi-i-razpileni-razkazi-ot-kalin-terziyski