Издания / премиери

Представяне на българския отговор на "50 нюанса сиво" - "С@мот@"

Писателката Мартина Дечевска представя дебютния си роман на 11 март

Представяне на българския отговор на "50 нюанса сиво" - "С@мот@"


◊ ПОКАНА

Писателката Мартина Дечевска представя дебютния си роман С@МОТ@ на 11 март (сряда) от 19:00 часа в артистичното пространство на "+ това" (ул. "Марин Дринов" 30).

„С@МОТ@” разказва паралелните истории на две млади момичета в два съвършено различни затвора: студентката по психология Роберта е отвлечена и държана в плен от кибер социопат, който й поставя нелек избор – да накара със силата на думите си трима души в социалната мрежа ImageBox да се самоубият или тя самата да умре по особено мъчителен начин. В сънищата й друга героиня разказва историята си. Валерия сама е сложила живота си зад решетки, превръщайки се в робиня на неподходящ мъж заради изкривена садо-мазо версия на любовта. Историите в „С@МОТ@” са базирани на действителни събития.

Мартина Дечевска се вдъхновява за книгата си от интервюта с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие, но вместо да предаде историите им в журналистическа форма, решава да ги събере в роман, в който българската действителност е представена с брутален реализъм и преплетена с идеите за контрол на съзнанието и силата на мисълта.

Това е дебютният роман на Мартина Дечевска, позната на читателите с работата си като журналист за VICE и Maxim България, dnevnik.bg, културното предаване на БНТ „БунтАРТ“ и bTV Новините, както и с един от най-успешните родни блогове, който тя води до преместването си в Ню Йорк, където живее в момента.

Очакваме ви на по чаша вино, любезно предоставено от нашите приятели от Queen's Winery House.

С@МОТ@ е на пазара от 9 март (понеделник).

С@МОТ@ e и във Facebook: 
https://www.facebook.com/samotabg



Автор:
Биляна Славейкова
Публикация:
10.03.2015 г. 13:25
Етикети:
премиерароман
Мартина Дечевска
Самота
С@мот@
Посетено:
1167
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20982-predstavyane-na-balgarskiya-otgovor-na-50-nyuansa-sivo-s-mot