Издания / премиери

Представяне на книгата и аудиодиска на Александър Миланов "Детство без сълзи"

„Детство без сълзи” - необикновена, противоречива и смущаваща книга

Представяне на книгата и аудиодиска на Александър Миланов "Детство без сълзи"


◊ ПОКАНА

В поредицата срещи "Представяме Ви..."

Библиотека "Родина" и Младежки дом – Стара Загора
Ви канят на
 
представяне на книгата и аудиодиска на Александър Миланов "Детство без сълзи"

Книгата „Детство без сълзи“ разказва историята на изоставения Ангел, който след смъртта на майка си попада в дом за изоставени бебета.

Историите в книгата са истински. Зад тях стоят реални, вече пораснали хора, за които разговорът за изоставянето и раздялата са трудни. Но точно тези разговори могат да променят отношението на обществото.

„Детство без сълзи“ е книга, която прави опит да промени отношението към изоставените деца и да даде малка надежда, че само обичта и посвещаването могат да поправят детството.

Изданието на книгата е придружено със CD, в което разказите са озвучени от музикантите Орлин Павлов и Белослава, от актьора Калин Врачански и радиоводещия Драгомир Симеонов.


Очакваме Ви на 26 февруари (четвъртък) от 18.00 часа в залата на Младежки дом - Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 176!


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Александър Миланов е PR експерт в Българската стопанска камара. От години е ангажиран със защитата на правата на децата. Номиниран е четири пъти за приза „Човек на годината” на БХК. В кариерата си на журналист получава множество отличия за свои социални репортажи.


„Детство без сълзи” е необикновена, противоречива и смущаваща книга. Тя е едновременно магнетична и отблъскваща – човек я изчита на един дъх, но на моменти има порив да я захвърли и забрави. Посланието й е безмилостно и нежно – авторът не спестява на читателя нищо от ужасяващата реалност на институциите за деца, като същевременно предоставя трогателни свидетелства за човешка топлота, подкрепа и всеотдайност към „ничиите” деца, жертви на приютната грижа.
Харалан Александров, социален антрополог

Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
18.02.2015 г. 16:31
Етикети:
Стара Загорапредставянекнига
Детство без сълзи
Александър Миланов
аудиодиск
Посетено:
2048
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20874-predstavyane-na-knigata-i-audiodiska-na-aleksandar-milanov-detstvo-bez-salzi