Издания / премиери

Премиера на книгата „Полемични записки. Из литературния живот преди 1989 г.”

100 години от рождението на литературния критик и теоретик на естетиката проф. Пенчо Данчев

Премиера на книгата „Полемични записки. Из литературния живот преди 1989 г.”


◊ СЪБИТИЕТО

На 8 февруари т. г. се навършиха сто години от рождението на литературния критик и теоретик на естетиката проф. Пенчо Данчев.

В навечерието на годишнината издателство „Захарий Стоянов” пусна на книжния пазар книгата „Полемични записки. Из литературния живот преди 1989 г.”. Оказва се, че през годините проф. Пенчо Данчев си е водил дневник, тези записки излизат със съдействието на близките му. Те, както и издателите са убедени, че литературните историци ще намерят в записките детайли, които ще обогатят изследванията им, а масовият читател, който възприема литературните и обществените събития с повече емоции, ще може да отдели положителното от осъдителното, забележките от същественото,  моментното от трайното. От записките се вижда как отблизо и изкъсо е контролиран литературния живот от най-високо равнище, те ни разкриват както литературните нрави, изпълнени с боричкания, така и драмата на демократите с леви убеждения по онова време.
      
• Книгата „Полемични записки” от проф. Пенчо Данчев ще бъде представена на 11 февруари (вторник) от 18 ч. в големия салон на НАТФИЗ.

Премиерата се организира от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и издателство „Захарий Стоянов”.


Автор:
Изд. "Захарий Стоянов"
Публикация:
10.02.2015 г. 15:04
Етикети:
премиера на книгаиздателство Захарий Стоянов
Полемични записки. Из литературния живот преди 1989
дневници
проф. Пенчо Данчев
Посетено:
1700
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20812-premiera-na-knigata-polemichni-zapiski-iz-literaturniya-zhivot-predi-1989-g