Издания / премиери

Ина Иванова - гост на Литературен салон Spirt and Spirit

Представяне на книгата „Летящ акордеон“ в Пловдив

Ина Иванова - гост на Литературен салон Spirt and Spirit


◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45" и Литературен салон Spirt and Spirit
представят

Ина Иванова и книгата й „Летящ акордеон“

10 февруари 2015, вторник, 19 ч.
клуб "Петното на Роршах", ул. "Йоаким Груев" 36

Заповядайте!


Ина Иванова разказва какво се случва между отварянето и затварянето на клепачите. В рамките на този миг светът губи крехкото си равновесие, а човек вижда успоредни светове, среща непознатите души в себе си. След този миг всичко продължава да бъде същото. А всъщност не е. Нещо дразни погледа на човека. Като мигла под клепачите. Знак, че е видял.
Александър Секулов


Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания за 2014 година.


Ина Иванова е родена през 1975 година. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009) и „Името на неделята“ (ИК „Жанет 45“, 2012), както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга, Public Republic Publishing, 2014). Публикувала е в сп. „Страница“, сп. „Глоси“, „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, триезичното „Пъблик рипъблик“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“. Редактор в екипа на сп. „Но поезия“.

Със сборника с разкази „Името на неделята“ Ина Иванова печели Голямата награда в Национален литературен конкурс „М. Неволин“ 2012. Авторката е определяна от критиците като „оригинална, иронична, самоиронична, фина и деликатна, изключително модерна в подхода си към писането“.
ИК Жанет 45

Автор: ИК Жанет 45
09.02.2015 г. 13:41
Посетено: 834
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20797-ina-ivanova-gost-na-literaturen-salon-spirt-and-spirit