Издания / премиери

Представяне на "Prophetikon" от Филица Софиану-Мълен

Книга от поредицата "поезия poesia poetry ποίηση" на издателство Scalino

Представяне на "Prophetikon" от Филица Софиану-Мълен


◊ ПОКАНА

На 7 февруари, в събота, от 18.30 ч., в Галерия "Натали" на ул. "Гурко" 38  в София заповядайте на представянето на първата книга на Филица Софиану Мълен "Prophetikon", издадена от Scalino в България.

„Prophetikon“ от Филица-Софиану Мълен, която от десет години живее в Благоевград и работи като преподавател по литература и творческо писане в Американския университет в България, е книгата, с която издателство Scalino възнамеряваше да постави началото на новата си поредица "поезия poesia poetry ποίηση". Прецизността, обаче, която изискваше работата по двете издания на книгата – това на английски и двуезичното издание на английски и български в превод на Любомир Терзиев, удължи всичко повече от предначертаното, и поетичната поредица на „Скалино“ стартира през септември с книгата на Владимир Левчев "Любов на площада", последвана в края на ноември от дебютната книга с поезия на Крис Енчев "Очакваното неочаквано (логии)". Така, в самия края на 2014, дни преди празниците, английското и двуезичното издание на „Prophetikon“ излязоха от печатницата. И след като английското издание бе представено на 28 януари в библиотека „Паница“ в Благоевград, дойде ред да представим двуезичното издание в София.

Това ще стане в елегантното пространство на галерия "Натали", където в събота, 7 февруари, от 18.30, с поетесата Аксиния Михайлова и поета Любомир Терзиев, в чийто превод "Prophetikon" излезе на български език, ще говорим за тази книга, а Филица Софиану-Мълен за пръв път ще чете от нея пред публика на български.

Очакваме Ви!


Автор:
Изд. Скалино
Публикация:
04.02.2015 г. 21:27
Посетено:
1071
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20775-predstavyane-na-prophetikon-ot-filitsa-sofianu-malen