Издания / премиери

Премиера на „Prophetikon“ от Филица Софиану-Мълен в Благоевград

Представяне на книгата на английски в библиотека „Паница“ в Американския университет

Премиера на „Prophetikon“ от Филица Софиану-Мълен в Благоевград


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на „Prophetikon“ от Филица Софиану-Мълен в Благоевград

Литературният клуб в Американския университет в България, заедно с библиотека „Паница“, организира на 28 януари 2015, сряда, от 19.30 специално литературно събитие, посветено на наскоро публикуваната поетична книга „Prophetikon“ на Филица Софиану-Мълен - преподавател по литература в АУБ. Сред експертните области на професор Мълен са англосаксонската и средновековна литература, както и британската романтична поезия и балканската литература. Въпреки че и предишни стихове и разкази на
Филица Софиану-Мълен са били публикувани в печатни и електронни издания, „Prophetikon“ (изд. Scalino, 2014) е нейната първа стихосбирка.

Книгата, издадена от българското издателство „Scalino” излезе в специално двуезично издание на английски и български език в превод на Любомир Терзиев, както и само на английски език, в края на 2014 г.

Представянето на книгата в библиотека „Паница“ в Американския университет в Благоевград ще бъде на английски език.

* * *

Литературният клуб в АУБ за е създаден през 2012 г. от четвъртокурсничката Мая Бабайева. Целта на клуба е да се повиши интересът към литературата на територията на Университета, студентите да оценят изкуството на литературата и да спомогне за създаването на специалност по литература в Университета, което се случи през 2014 година. Също така Литературният клуб подкрепя и издаването на литературното списание на АУБ „Fly in the Head“. В момента президент на клуба е Даяна Видолова, студентка в трети курс.

Автор: Организаторите
26.01.2015 г. 17:06
Посетено: 973
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20713-premiera-na-prophetikon-ot-filitsa-sofianu-malen-v-blagoevgrad