Издания / премиери

Представяне на стихосбирката „Очакваното неочаквано (логии)" на Крис Енчев

На 15 декември, от 18.30 ч. в галерия „Натали“

Представяне на стихосбирката  „Очакваното неочаквано (логии)" на Крис Енчев


◊ ПОКАНА

Галерия „Натали“ и издателство „Скалино“
ви канят на представяне на стихосбирката на Крис Енчев „Очакваното неочаквано (логии)"
на 15 декември, от 18.30 ч. в галерия „Натали“ на ул. „Гурко“ 38.

Заповядайте в понеделник, 15 декември, от 18.30 ч. в галерия „Натали“, където издателство „Скалино“ представя всички книги от новата си поетична поредица, и където през януари поетесата Аксиния Михайлова, получила тази година френската награда за поезия „Аполинер“ за книгата си "Ciel à perdre" („Небе за изгубване“), издадена първо на френски от издателство „Галимар“, ще представи "Prophetikon", първата поетична книга на Филица Софиану-Мълен, издадена в края на годината от издателство „Скалино“ на английски и в специално двуезично издание – в оригинал и в българския превод на Любомир Терзиев.

Този понеделник в галерия „Натали“ ще представим първата поетична книга на Крис Енчев „Очакваното неочаквано (логии)" в компанията на няколко отлети глави, подредени на белите постаменти в галерията, на които обичайно стоят малки бронзови пластики. Тези глави (в съавторство с Борислав Стоянов) имат свои доста особени названия, които ще разберете, ако дойдете на представянето, в което ще имате възможност да чуете не само някои от стиховете на Крис Енчев, но и негови музикални композиции, в музикалната вметка на вечерта.

Вижте какво казва Невена Борисова за поетичната книга на Крис Енчев: http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=20408&sid=64

Книгата имаше своята първа премиера с изненади на 29 ноември в бар „Ателието“, където гост от публиката получи като подарък инсталацията „РазполовяРване", създадена от Крис Енчев специално за премиерата на първата му книга с поезия.

В галерия „Натали“ в понеделник ще покажем и една друга негова инсталация, която пазим специално за представянето на „Очакваното неочаквано (логии)“ в елегантното пространство на галерията на ул. „Гурко“ 38.

Очакваме Ви!



Емилия Миразчийска, гл. редактор на изд. „Скалино“

Биляна Генова, арт мениджър на галерия „Натали“


Автор:
Публикация:
14.12.2014 г. 21:58
Посетено:
1426
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20558-predstavyane-na-stihosbirkata-ochakvanoto-neochakvano-logii-na-kris-enchev