Издания / премиери

Премиера на "Очакваното неочаквано (логии)" от Крис Енчев

Съвременна българска поезия

Премиера на "Очакваното неочаквано (логии)" от Крис Енчев


◊ СЪБИТИЕТО

В събота, 29 ноември, от 19 ч. в „Ателието“ (намира се на ул. „Цар Самуил“ № 50, София), ще бъде първото представяне на поетичната книга на Крис Енчев „Очакваното неочаквано (логии)“, издадена тази седмица от изд. „Скалино“.

За тази негова първа книга с поезия ще говори Невена Борисова, която специално за „Културни новини“ написа и първия отзив за книгата.


◊ ЗА АВТОРА

Кристиян Енчев е роден на 2 октомври 1968 г. в София. Завършва философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2005 г. придобива научна степен доктор по логика. Понастоящем е доцент по философия в Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Автор е на научни студии и статии, публикувани в периодични издания и сборници, както и на монографичните изследвания: „От интенционалност към интензионалност. Логическият път на виртуалисткия трансцендентализъм“ (2009), „Логика и социални критически онтологии“ (2010).

С хендмейд бижута се захваща през 2010 г., по това време се присъединява и към ръкоделната група Handmade crew. Участва в различни арт изяви, в периодичните издания на „София диша“ и Арт фестивал „Изкуството – мисия възможна“. В съавторство с Борислав Стоянов създава серия инсталации под надслов „Илюскриптури“, представени  в “Галерия А+“ в Нощта на музеите и галериите – Пловдив 2014, както и в столичния „Арт кафе клуб 21“.

Има няколко музикални изяви, включващи и собствени композиции. Член е на първия състав на „Виолетов Генерал“. Заедно с арт рок група Gussfle Gen взема участие в два концерта през 2014 г. – в „Рок бар Фенс“ и на открита сцена към „Малък сезон 2014“ на Театрална работилница „Сфумато“.

 


Автор:
Изд. Скалино
Публикация:
27.11.2014 г. 15:31
Посетено:
1414
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20407-premiera-na-ochakvanoto-neochakvano-logii-ot-kris-enchev