Издания / премиери

Премиера на романа "Лисицата" от Галин Никифоров

Представяне на книгата в Пловдив и София

Премиера на романа "Лисицата" от Галин Никифоров


◊ СЪБИТИЕТО

От днес на пазара е „
Лисицата”, новият роман от носителя на наградите "Роман на годината" и "Елиас Канети" Галин Никифоров.

• На 25.11., вторник, от 19.00 ч. Александър Секулов ще представи романа в клуб „Петното на Роршах”, Пловдив.

• На 26.11., сряда, от 18.30 ч. проф. Амелия Личева и Захари Карабашлиев ще представят книгата в книжарница СИЕЛА, София, в подлеза на Ректората, бул.”Цар Освободител" 22.


* * *

Една удивителна жена, пренесла през вековете обичта към детето си, и един полицейски психолог, раздиран от демоните на собствената си вина, който разследва най-загадъчното убийство в кариерата си. И тяхната история за това как успяват да намерят трудния път един към друг, закриляни от една могъща сянка, която бди над тленното им съществуване с необикновената си справедливост. Всичко това, преплетено с легендата за митичната лисица, която според една китайска притча, знаела тайната на „златното хапче” – безсмъртието, но не се възползвала от нея.

Една загадка за смисъла на човешкия живот, за смирението пред неизбежността на смъртта и за всичко, което тази мъдрост поражда. В един свят от полуистини и полулъжи, в един свят, в който единствената реалност е да намерим покой. И да обичаме – в малкото време, което ни е дадено.


◊ ЗА АВТОРА

Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. В романите му се преплитат вечните теми за крайните стремежи на човешкия дух, за ненакърнимата любов, за скрития смисъл на живота и за отрезвяващата мъдрост на смъртта. Сред романите му са „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, отличен с наградата „Роман на годината” и „Къщата на Клоуните”, отличен с Националната награда „Елиас Канети”, който предстои да бъде издаден в Хърватия. „Лисицата” е шестият му роман.


* Откъс от "Лисицата" на Галин Никифоров може да прочетете в ноемврийския брой за 2014 на Електронно списание LiterNet - Из "Лисицата"
Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
24.11.2014 г. 15:06
Посетено:
2575
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20379-premiera-na-romana-lisitsata-ot-galin-nikiforov