Издания / премиери

Премиера на новата поетична книга на Радостина Драгоева "Четвъртото листо на детелина"

Покана

◊ СЪБИТИЕТО
            
На 21 ноември, Ден на християнското семейство и младеж, петък, от 19:00 ч., в Арт салона на Радио Варна (бул. „Приморски” №22) ще се състои представянето на новата книга с поезия на Радостина Драгоева „Четвъртото листо на детелина”.

Четиридесет и три годишната авторка е член на Сдружение на писателите – Варна и Славянска литературна и артистична академия. Публикува своите стихотворения в централните и местни печатни издания от ученическите си години. Отличавана е в национални литературни конкурси. Носителка на Специалната награда на СБП в Националния конкурс за поезия „Г. Давидов” – 2014.


◊ ЗА КНИГАТА

„Четвъртото листо на детелина” е четвъртата лирическа рожба на Драгоева. Едно листенце, което я доосмисля в опита да донесе повече вяра, надежда, любов и неизбежни размисли. Разтворило вратите към  духовното й странстване из обширните коридори на живота, поставя неотложните въпроси в него, за да потърси отговори, черпейки опит от всички ситуации, които поднася всеки нов, непредсказуем и преобразяващ ден. В избликналите прозрения поетесата признава, че дочува своето ехо.

Когато думите достигнат точката на кипене в котлето на нейния душевен свят тя ги оставя да опарят действителността.

Тогава, когато в преживяванията й са примесени пастелните багри, събира нектар от светулките, за да го разкаже. А щом й натежат наслоените пластове на болката я излива отново в коритото на малкия лист и открива съмишленици.

Стихосбирката включва стотина творби, обединени в пет цикъла, в които прелива философска, любовна и  гражданска поезия. В отделни букети са събрани стихотворенията с посвещения и тези за морето, където вместо със земните нозе авторката е избрала да плува с рибя опашка.

Редактор на „Четвъртото листо на детелина” е поетесата, оставяща бял знак в литературата ни, Елка Няголова.

Книгата се издава със съдействието на Община Варна, Фонд „Култура”.


Добре дошли, приятели на поезията!
Автор:
Адриан Калчев
Публикация:
13.11.2014 г. 14:38
Посетено:
1235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20249-premiera-na-novata-poetichna-kniga-na-radostina-dragoeva-chetvartoto-listo-na-detelina