Издания / премиери

Клуб "Bravacasa" – само за членове

Какво съдържа новият брой на списанието

Клуб "Bravacasa" – само за членове


◊ СЪБИТИЕТО

От началото на април в уебсайта на сп. Bravacasa България отвори врати Клуб Bravacasa. Екипът на изданието създава медия в медията. След безплатно регистриране всеки член може да прочете материалите, специално подготвени за Bravacasa клуб, и да получава ежемесечен бюлетин с информация, свързана с дома и обзавеждането, актуалните тенденции в дизайна и интериорните стилове, световните марки и продукти, представени на българския пазар, текущи събития в бранша:

Архитекти – тук са представени български архитекти, участвали в сп. Bravacasa със свои интериори. Всеки месец членовете ще бъдат запознавани с автор на проект или екип, интервюта и фотогалерия. Целта е постепенно да се създаде справочник на български архитекти и декоратори, който да дава възможност за избор. Първи са представени R&G projects, интервюто е с арх. Веселин Русев.

Style guide – без да си поставя грандиозни цели, този стилов справочник ще представя предмети за обзавеждане – мебели, текстил, осветителни тела, аксесоари, разпределени в различни стилове. Както и при раздела „Архитекти”, всеки месец ще бъдат представяни група предмети в определен стил и така ще се натрупва информация за българския пазар, полезна при избора на обзавеждане. Посочват се и адресите на магазините, в които могат да бъдат намерени. Първата тема: етно килими - снимки и описание. 

Изложения – по света и у нас. Посочени са мястото, датата и темата на изложението, разпределени хронологично.

Каталози – Клуб Bravacasa представя цели каталози на марки в обзавеждането, предоставени от фирмите, които ги предлагат на българския пазар. Каталозите са в pdf файлове.

Адреси – адреси на магазини и партньори на списание Bravacasa, както и на споменати в списанието или в уебсайта магазини, градински центрове, изложбени зали и други.


◊ НОВИЯТ БРОЙ

На www.bravacasa.bg са представени и някои от най-интересните теми в новия, по-голям като обем, брой 10 на списанието, който е на пазара от 1 април:

Интериори

В темата на броя са изведени три интериора, в които преобладава стъклото: светла модерна къща върху 70-метрова скала над океана в предградията на Сидни, Австралия; бивша фабрика за играчки в Милано, превърната в просторен дом, защитен от градския шум; модерна къща в стила на Льо Корбюзие от 50-те години в предградие на Буенос Айрес. В Идеи+ - пирамидите пред Лувъра в Париж – метафора на стъклото като вечност.

Български интериори:
1. Семейно жилище в кв. Лозенец в София – наситено пространство, силно, малко екстравагантно и в същото време елегантно сдържано, с почерка на арх. Радин Гешева и все пак строго индивидуално

2. Разточителен апартамент на брега на българското Черноморие, загърбил синьо-белите интерпретации на тема лято, потопен в идеята за блясъка на нощта. Архитектите от дизайн студио Martineli са постигнали удивително точен баланс между цветовете, стиловете и материалите, подчинени на една и съща емоция - живот като на кино.

И още интериори: истинско танго със стила се разиграва в наситен с емоции апартамент в 100-годишна сграда близо до Plaza San Martin в Буенос Айрес, а в сърцето на елитния морски курорт Форте дей Марми, зад малка порта от ковано желязо се крие едно прелестно място...

Обстойно интериори са представени на страниците на априлския брой на Bravacasa България

Актуалните теми

На преден план - най-интересните събития, които се очакват на 45-годишното издание на световното интериорно изложение на годината – панаира в Милано.

Хитът в тенденциите в обзавеждането – ярките цветове и стилизираните фантазии.

Персони - пейзажите на Иван Милев и цветните воали на Антония Дочева.

Визита - по линията на дизайна на Ligne Roset

Lifestyle

В офиса на арх. Атанас Панов
Апартаментът, моят любим хотел
Нещо за приятели

Полезно

. Преглед на детски стаи
. Електроуреди - най-новите модели прахосмукачки
. Усмихнати неща - градински аксесоари и инструменти
. Бележки по хладилника - експерименти с керамиката, за левичарите, видовете ножове според тяхното предназначение, уебсайтове за вегетарианство и здравословно хранене.
Автор:
Люба Златева
Публикация:
06.04.2006 г. 15:13
Етикети:
Посетено:
857
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2024-klub-bravacasa-samo-za-chlenove