Издания / премиери

Херман Кох пристига в София за българската премиера на "Вила с басейн" и "Вечерята"

Среща с известния холандски писател на 12 ноември в книжарница Хеликон България

Херман Кох пристига в София за българската премиера на "Вила с басейн" и "Вечерята"


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 ноември, само седмица преди известният холандски писател Херман Кох да пристигне в София, излиза „Вила с басейн“, който критиката определи като „изненадващ, превъзходен наследник“ на романа „Вечерята“.

„Вила с басейн“ (превод: Мария Енчева) ни запознава с Марк Шлосер – лекар с високопоставена клиентела от светски личности и знаменитости, благодарни за умението му да ги изслушва и да демонстрира съчувствие. Един от пациентите му е мастит театрален актьор, страдащ от нелечима болест. Още в началото на романа Марк му помага да се раздели с живота, след което разкрива пред читателя събитията, довели до тази смърт. Следва покана за гостуване във вилата на актьора, която Марк приема, но това негово решение ще доведе до разтърсващи последствия.


Виден интелектуалец, телевизионен продуцент и актьор, Херман Кох се сдоби с титлата „най-превежданият холандски писател“ с излизането на романа „Вечерята“, който постигна световна популярност. Само в Европа от заглавието светкавично са продадени над 1 милион екземпляра. Две години след „Вечерята“, през 2011 г. е публикуван „Вила с басейн” – един не по-малко потресаващ, същевременно неустоим разказ, който няма да ви остави равнодушни.

Херман Кох пристига у нас на 11-13 ноември 2014 г. за официалната българска премиера на двата романа.

• Срещата ще се състои на 12 ноември, сряда, от 19.00 ч., в книжарница Хеликон България, на бул. „Цар Освободител“ 4.

Книгите и авторът ще бъдат представени от големия български писател и литературен историк Георги Господинов.

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
03.11.2014 г. 16:36
Посетено:
1338
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20187-herman-koh-pristiga-v-sofiya-za-balgarskata-premiera-na-vila-s-baseyn-i-vecheryata