Издания / премиери

Радостина Ангелова ще представи в Пловдив третия си роман "Обратната страна"

Среща с автограф

Радостина Ангелова ще представи в Пловдив третия си роман "Обратната страна"


◊ СЪБИТИЕТО

Кафе-книжарница "Сиела" и издателство "Жанет 45"

ви канят на
среща с автограф с Радостина Ангелова

по повод излизането на третия й роман "Обратната страна"


Модератор Ина Иванова

30 октомври, четвъртък, 18.30 часа
Кафе-книжарница "Сиела", етаж 3, Mall Plovdiv


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРКАТА

Книга за любовта като вдъхновение за творчество и житейска промяна, за стимулите, от които човек се нуждае, за да приема живота като баланс на добро и лошо, черно и бяло.

Внезапно Юлиана е замесена във виртуален любовен четириъгълник, съставен от приятеля от студентските й години Ник, неговата любима Изабела и собствения й, често отсъстващ, съпруг Стефан. На фона на виртуалните й емоции към Ник, тя участва в реален международен турнир за поезия, заради който се нуждае от непрекъснато вдъхновение. Ник също се нуждае от вдъхновение, за да продължи романа си. Каква ще е развръзката, когато всеки получи онова, към което се стреми…


Радостина А. Ангелова е родена в София през 1969 г. Автор е на стихосбирките "Половината съм аз" (2003) и "Сърце на път" (2004), романите "Виенски апартамент" (2012), "Имаго" (2013) и "Обратната страна" (2014). Печели Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език с ръкописа "The Colours of the Old Lady". Влиза в класациите на 100-те най-креативни хайку автори в Европа за 2010 и 2011 г. Член е на международната хайку фондация (The Haiku Foundation).


◊ ДРУГИТЕ ЗА КНИГАТА

"Това не е книга за любов. Това е книга за откровението. За писането, за литературата, за споделянето, за самотата... за себе си. Атмосферата й те подхлъзва и изпраща в меланхолии, прелъстява сетивата и разсъблича мислите."
Темз Арабаджиева, "На по книга, две"

Роман за дълбокото гмуркане в човешките отношения. С майсторско преливане на думите.
Кремена Петрова, Книжен център „Гринуич“

Дори философското е така поднесено, че веднага се отпечатва в съзнанието, няма да ви ограби откъм време, енергия, смисъл, а напротив – ще ви обогати и ще ви остави с приятното усещане от живота.
Емилия Найденова, „Под Моста“

Думите й придобиват форма, цвят, вкус, аромат, топлина... Те внасят усещане за уют и равновесие – дори когато описват най-драматичните събития в живота на героите.
Мая Любенова, „Жанет 45“
Автор:
Организаторите
Публикация:
30.10.2014 г. 16:51
Посетено:
1198
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20153-radostina-angelova-shte-predstavi-v-plovdiv-tretiya-si-roman-obratnata-strana