Издания / премиери

Представяне на романа "Разпоредители на смута" от Христо Караславов

Премиери в София, Враца, Казанлък и Пловдив

 Представяне на романа "Разпоредители на смута" от Христо Караславов


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на романа
"Разпоредители на смута" от Христо Караславов. 29 октомври, 19.00:  Антикварна галерия „Енакор“, ул. „Денкоглу“ 30, гр. София

. 1 ноември, 19.00: Книжарница „Приятели“, ул. „Никола Войвода“ 9, гр. Враца

. 5 ноември, 13.00: Информационен център, ул. „Искра“ 4, гр. Казанлък

. 5 ноември, 19.00: Културен център „Тракарт“, бул. „Цар Борис III-ти Освободител“ 89, гр. Пловдив


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

„Разпоредители на смута“ е книга за възмъжаването и приятелството на момчетата, за жените в живота им, за несъстоялата се световна музикална слава, за това какво е да пораснеш в България около Прехода и във фантазиите си. Превеждайки българската литературна традиция на езика на съвременния роман, книгата е едновременно мозайка от истории и сказание в духа на фентъзи жанра. Тя се разгръща в два пласта. В реалния се срещаме със зъбатите истории на група младежи, стъпили с двата крака в пълнокръвния, мъжки живот, които по-късно се превръщат в „три източноевропейски момчета, блъскани от спорадични кризи, митове с изтекъл срок на годност и безтегловни миражи“. В митологичния пласт, се опитваме да декодираме символните мистерии на Междусънищните пространства, галактическия шоубизнес, Ловеца, сънищните разбойници. И всичко това, погледнато от далечината на стъкления Брюксел, сложен в джоба на българския разказвач. „Разпоредители на смута“, без преувеличение, е роман от мащаба на „Бийтълс“ (Ларш Собю Кристенсен).

Станислава Чуринскиене, автор на „Second Life”


Христо Караславов е роден на 28.09.1968 г. в гр. София. Завършва 9-та Френска езикова гимназия в София и ФНПП в „СУ Св. Климент Охридски”. Автор е на стихосбирките „Гарванът на мира” (1994) и „Лято за изгнаници” (2002). Преводач от френски език. Създател и основна движеща сила в музикалния проект ИванЪт - над 60 записани композиции.

Автор: Организаторите
29.10.2014 г. 16:41
Посетено: 1666
Етикети: Христо Караславов, романи, български романи, Разпоредители на смута
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20140-predstavyane-na-romana-razporediteli-na-smuta-ot-hristo-karaslavov