Издания / премиери

Eлектронен вариант на сборника "Пентаграм" на Атанас П. Славов

„Пентаграм“ събира най-важните текстове от 40-годишния творчески път на писателя

Eлектронен вариант на сборника "Пентаграм" на Атанас П. Славов


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация "Човешката библиотека" и Дружество на българските фантасти "Тера фантазия" издадоха електронен вариант на сборника "Пентаграм"
на Атанас П. Славов

„Пентаграм“ събира най-важните текстове от 40-годишния творчески път на Атанас П. Славов, включително романа „Психопрограмираният“ и разкази, отличавани с национални награди („Предсмъртната или първата болка“, „Война и мир“).

Калин М. Ненов споделя: „Пентаграм“ се откроява сред всичко българско, което съм чел, не само защото текстовете вътре са изключително разнообразни – и в идеите си, и откъм форма. Дори по-важно е, че ги споява един идеал: Мечтата за Човека – еволюиращия, търсещия, отзивчивия, готовия да дръпне другите подире си. А този идеал, уви, се среща рядко даже и в световната литература. И малко са читателите, дето няма да го от-рекат „наивен“ или даже „остарял“… а колко са онези, които ще се вдъхновят сами да търсят, да се отзовават, да дърпат другите подире си? С което Атанас П. Славов печели точки и за смелост.“

Както повечето електронни издания на Човешката библиотека, „Пентаграм“ се разпространява на принципа „плащате, ако и колкото прецените“ и не е обременен с дигитални защити.

През ноември очакваме следващото издание в поредица „Човешката библиотека“: романът „Песента на ханджията“ от Питър С. Бийгъл, автор на „Последният еднорог“.

За повече:
http://choveshkata.net/blog/?p=4774


Автор: Екип на Човешката библиотека
26.10.2014 г. 16:13
Посетено: 977
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/20118-elektronen-variant-na-sbornika-pentagram-na-atanas-p-slavov