Издания / премиери

Премиера на "Любов и приятелство" от Мишел Пюеш и Брижит Лабе

Книга от поредицата "Философски закуски" на издателство „Точица“

Премиера на "Любов и приятелство" от Мишел Пюеш и Брижит Лабе


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 октомври в 11.00 ч. в "Къщура" на ул. "Георги Бенковски" 33, София, ще бъде представена книгата "Любов и приятелство" от Мишел Пюеш и Брижит Лабе. Преводач: Валентина Бояджиева.


Любов, приятелство и кифлички. Също круши и каквото още измислим. В двора на нашите приятели от "Къщура". Ако вали, значи в къщата. Ниво на официалност: нулево. Търчането, сядането по тревата и говоренето с пълна уста са напълно приемливи, да не кажем препоръчителни.


◊ ЗА КНИГАТА, АВТОРИТЕ И ПОРЕДИЦАТА

Какво може да донесе едновременно радост, тъга, удоволствие, мъка, щастие, нещастие, надежда, отчаяние, страхове, съжаления, мир, гняв, спокойствие, стрес, гордост, срам? Любовта. Приятелството.

Мишел Пюеш е професор по философия в Сорбоната. Занимава се основно с философия на науката и технологиите в контекста на анализ на съвременността и нейните ценностни системи. Брижит Лабе е писатeлка. Двамата заедно са автори на над двайсет книги от поредицата "Философски закуски" на издателство „Точица“. "Философски закуски" помагат на децата да разсъждават по въпросите, които си задават. Цяла поредица ясни, откровени и забавни книжки, които навеждат на размисъл.


Автор:
Организаторите
Публикация:
06.10.2014 г. 17:46
Етикети:
Валентина БояджиеваБрижит ЛабеМишел Пюешиздателство Точица
Любов и приятелство
поредица Философски закуски
Посетено:
3024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19952-premiera-na-lyubov-i-priyatelstvo-ot-mishel-pyuesh-i-brizhit-labe