Издания / премиери

#НаЖивоОтСофия с премиера в Деня на София

По случай празника стартира и дългоочакваното мобилно приложение към книгата

#НаЖивоОтСофия  с премиера в Деня на София


◊ СЪБИТИЕТО

По случай Деня на София Ви каним на
представянето на нашумелия сборник с кратки градски разкази
на
Александър Шпатов "
#НаживоотСофия"

Заповядайте на Алеята на книгата на 17 септември в 19:00 ч., за да се срещнете с автора на живо в София!

По случай празника стартира и дългоочакваното мобилно приложение към книгата LiveFromSofia: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sofia.from&rdid=com.sofia.from

Издателство „Колибри“, с подкрепата на Столична община, пуска за свободно теглене новото смартфон приложение LiveFromSofia, разработено въз основа на сборника #НаЖивоОтСофия! По същия начин, по който събирате печати за Стоте национални обекта, чрез LiveFromSofia можете да обикаляте местата от списъка Да изживееш този град, който обхваща най-важните места (и изживявания) в града ни и е залегнал като въведение към книгата. Вместо печати обаче, сега събирате отбелязванията чрез приложението!

LiveFromSofia е насочено както към софиянци, така и към всички гости на столицата, тъй като е разработено и на английски език – в помощ на чужденците, които посещават София и искат да я видят през очите на нейните жители.

При събрани отбелязвания на над 50 локации от списъка, „Колибри“ ще ви подари безплатно електронно копие от сборника #НаЖивоОтСофия, достъпно за сваляне както на български, така и на английски език. Преводът е на американката Анджела Родел, която живее в София вече над 10 години и спокойно може да се причисли към местните жители.

Изтеглете LiveFromSofia от тук и бъдете сред първите, които ще го тестват, за да изживеете София както никога досега!  Инициативата се осъществява с партньорството на „Аз чета“.

Проектът #НаЖивоОтСофия е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г.

 

Да изживееш този град:

В катакомбите под Свeта София. На таван с гледка към Невски. С розови домати от Женския. Столично в Кривото през зимата. Ариани пред Народния през лятото; задължително наесен да си влизал и вътре. Да си катерил Морените. Да си качвал Черни връх (+ Камен дел и Боянския водопад). Да си слизал по стълбичките при Арена ди Сердика. С метрото от Младост до Обеля и обратно. Минимум час в петъчно задръстване на Цариградско, посока морето. София Филм Фест в Дома на киното; да си минал през чешмите на Банята след това. Левски–ЦСКА на живо. Ритане на Спортна София. Нощно каране на Лалето. Уейкборд след работа на Казичене. Първа целувка точно на Лилиите в Борисовата; следващите - на лифта към Алеко или класика на Моста на влюбените. Люпене на семки на пейка пред блока. Разходки из празните улици, докато всички са се изнесли за празниците. Да си протестирал пред парламента. Поне един път да си блокирал Орлов мост. Опера в парка. София диша. Обиколка на венеца манастири (примерен топ 5: Клисурският над Банкя, Лозенският под Полуврак, Сеславският, този при Равно поле и, разбира се, Драгалевският). Разходка с количка в Южния парк. Пикник пред двореца Врана. Купон на вила в Малинова долина. Среща на Попа. Циклене на Паметника. Шляене по Шишман. Да видиш Витоша от Витошка. Петък в бар „Петък”. Козене на Копитото. Гледката от покрива на УАСГ. Да си избягал на контрольор в градския; или от кучета в Люлин. Да си ходил по нощите в Пирогов. С такси за Биг Мак през денонощния Drive-in на НДК, после – кежуъл спор за капитализма и задръстванията по България. С трамвай на шопинг в Илиянци или просто през гората на Семинарията. Пеша до Плиска през Борисовата. С маршрутка до НБУ. Сафари в Студентския с претъпкан 280. Кокичета от бабите по Графа. Да си поднасял цветя на паметника на Левски. Да си чул новата година между каре блокове в Зона Б-5; чайките над Партийния дом на пролет; камбаните на Седмочисленици точно в пет, когато гълъбите се вдигат на облаци. Концерт в Зала 1 на НДК, независимо на кого. Парти в Микстейп. Музиката в подлеза на Университета. Гайдарят зад парламента. Излет на Камбаните или на Панчарево. Да си прескачал Перловската река; и между руините зад Ротондата. Да си обирал джанките пред входа. Да си се губил в чуждо жк. Да си седял до Славейковците; или на пейка в Кристал. Книга от Български книжици или от Нисим. Среднощна пица в Уго. Наливна боза в Пчела. Дюнер от Мимас. Принцеси от Раковска. Супа в хлебче в Дивака. Да си имал дом тук (не апартамент). Да си имал също и приятели (не познати).

Да си се влюбвал тук (само това да е, пак е достатъчно).

Друго?

 


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
17.09.2014 г. 12:42
Посетено:
1388
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19843-nazhivootsofiya-s-premiera-v-denya-na-sofiya