Издания / премиери

Премиера на "Бюлетиня. Истината за аферата "Костинброд"

Нова книга с журналистическо разследване на Едвин Сугарев

Премиера на "Бюлетиня. Истината за аферата "Костинброд"


◊ ПОКАНА

Издателство „Нест Прес”, „Движение 22 септември” и Едвин Сугарев

Ви канят на премиерата на „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд“

13 септември│събота│18:00 ч.
площад „Княз Александър I”, мястото на бившия Мавзолей


След тоталния успех на „Подлите времена” и „КОЙ?“ имаме удоволствието да представим на четящия и мислещ човек тяхното очаквано продължение - книгата с журналистическо разследване „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд“


◊ ДУМИ ЗА КНИГАТА

Авторът: Истината е, че чрез тази афера и още няколко съпровождащи я манипулативни акции, властта в България бе похитена – бе отнета от българските граждани и дадена в ръцете на незаконно забогатели олигарси от типа на Делян Пеевски и Цветан Василев. Тя е най-фрапантната подмяна на изборния вот, която се е случвала в историята на прехода. Това активно мероприятие, организирано директно от БСП, от подвластните й прокурори и от нейните медийни лакеи, не само че увенча черния PR, протичащ в хода на цялата предизборна кампания, но и на практика подмени вота на българския народ – като доведе на власт една омерзителна коалиция от загубилите изборите партии, обединени единствено от жаждата за власт и желанието да осребрят заграбените властови позиции. Цинизмът на манипулацията с „незаконните” изборни бюлетини е изключителен – единствено логично последвалия опит да бъде назначен Делян Пеевски за шеф на ДАНС може да му съперничи по своята наглост и мерзост.

България плати скъпо и прескъпо за тази афера. Марионетното правителство на Пламен Орешарски струваше милиарди на българските данъкоплатци. Пирамидатa КТБ, драматичното нарастване на външния дълг, дупките в бюджета, колапсът в здравеопазването, спирането на плащанията по програмите на ЕС и практическия фалит на българската енергетика са само част от тази цена. Друга – и много по-съществена част, е свързана с опита страната ни да бъде откъсната от ЕС и привлечена в орбитата на Русия – като бъде превърната в част от замисления от Путин Евразийски съюз. Свързана е с подкопаването на доверието към България от страна на нашите европейски и евроатлантически съюзници, свързана е най-сетне и с очевадно предателство спрямо националните интереси, реализирано чрез обслужването на проекти като АЕЦ „Белене” и „Южен поток”.

 
Nest Press: В средата на месец май 2013 политическа България беше разтресена от нечуван и безпрецедентен скандал – аферата „Костинброд”, когато ключови думи бяха фалшификация, печатница, подмяна на вота, компромат. Тогава в говорене по този случай се упражняваха на практика всички – властимащи, прокуратура, журналисти, избиратели. Като наблюдател на общественото битие отдавна, Едвин Сугарев направи детайлен и аргументиран прочит на тези събития – книгата „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд” говори от позицията на свидетелствата и разкритията, и се предлага на читателя като пример за силата на манипулативното внушение. Тази книга обговаря една лъжа, превърната в събитие, с всички инструменти на гласа-истина. Смятаме, че такива смели прояви на все по-изчезващата в нашия свят истина не бива да се крият, нито да се шепнат едва-едва, те трябва да се подкрепят, а правотата на такива гласове – да бъде защитавана.


Автор:
Изд. „Нест Прес”
Публикация:
09.09.2014 г. 12:44
Етикети:
премиеракнигаЕдвин СугаревИздателство Нест Прес
Бюлетиня. Истината за аферата Костинброд
Посетено:
1384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19778-premiera-na-byuletinya-istinata-za-aferata-kostinbrod