Издания / премиери

Оцеляване по Дунав - от Инголщадт до нулевия километър

Представяне на новата книга на д-р Людмил Георгиев в Русе

 Оцеляване по Дунав - от Инголщадт до нулевия километър


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 август, вторник, от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде представена книгата на д-р Людмил Георгиев „Оцеляване по Дунав - от Инголщадт до нулевия километър“.
   
Книгата е интригуващ пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien). Само малка част от участниците в нея успяват да издържат на 77-те дни гребане и да изминат 2500 км по река Дунав до Черно море.
   
Що за хора са днешните водни туристи и кое ги мотивира да тръгнат по Дунав? Какво е да „изчезнеш“ за два и половина месеца от цивилизацията и да заживееш на палатка, като гребеш десетки километри всеки ден? Какво струва подценяването на критична ситуация или секунда невнимание? Как може да се оцелее физически и психически? Това са част от въпросите, чиито отговори авторът търси от борда на каяка си.
   
В книгата са включени близо 290 авторски снимки и документален филм. Такъв пътепис се издава за първи път в 60-годишната история на дунавската регата. Към него са приложени наръчник за оцеляване по Дунав, правилата за плаване по реката и правилата за участие в ТИД.
   

◊ ЗА АВТОРА
   
Доц. Людмил Георгиев с преподавател по криминалистика в Академията на МВР, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и др. Дългогодишен експерт-криминалист и вещо лице към Софийски градски съд. Основател е на единствената в страната литературна криминално-полицейска поредица Библиотека "Полиция". Той е и сред основателите на електронния вестник "Следа".
   
Освен на редица научни трудове в областта на криминалистиката и разследването, доц. Людмил Георгиев е автор и на художествени книги, в които сюжетите са също по действителни случаи от практиката на българската полиция.

    
Автор:
РБ Любен Каравелов
Публикация:
19.08.2014 г. 15:12
Етикети:
пътеписЛюдмил Георгиевпредставяне на книгаРусеРБ Любен Каравелов
Оцеляване по Дунав - от Инголщадт до нулевия километър
Посетено:
1353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19715-otselyavane-po-dunav-ot-ingolshtadt-do-nuleviya-kilometar