Издания / премиери

Премиера на романа "Усмивката на Кучето" от Димана Трънкова

Динамичен археологически трилър, в който намира отражение моралният хаос в България през XXI век

Премиера на романа "Усмивката на Кучето" от Димана Трънкова


◊ ПОКАНА

На 3 юли, четвъртък, от 19 часа, в столичната галерия „Ракурси“ на ул. „Хан Крум“ 4 ще се състои премиерата на „
Усмивката на кучето“ – интригуващия дебютен роман на Димана Трънкова.

„Усмивката на Кучето“ е динамичен археологически трилър, в който намира отражение моралният хаос в България през XXI век. Двама журналисти се впускат в разследване на престъпления, извършени в района на тракийски светилища и некрополи. Садистичните акции напомнят ритуални убийства, а в хода на разплитане на мистерията броят им продължава да набъбва. Героите на романа постепенно осъзнават, че няма нищо по-страшно от сливането на организирана престъпност и държава, което преобръща ценностите и размива границите между добро и зло.

Освен журналист и автор на статии за пътешествия, политика и история, Димана Трънкова е археолог по образование, което обяснява интереса към проблематиката, станала фокус на романа „Усмивката на Кучето“. Съавтор е на документалните книги “На изток от Константинопол / Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Трънкова е известна и като дългогодишен автор на списание “Vagabond”.

Очакваме ви на 3 юли, четвъртък, от 19 часа, в галерия „Ракурси“!

В представянето на книгата ще се включат Светлозар Желев, Антоний Георгиев - главен редактор и издател на “Vagabond”, както и самата Димана Трънкова.


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
30.06.2014 г. 11:25
Посетено:
1536
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19558-premiera-na-romana-usmivkata-na-kucheto-ot-dimana-trankova