Издания / премиери

Премиера на "Юдит" от Владислав Тинчев

Съвременна българска поезия

Премиера на "Юдит" от Владислав Тинчев


◊ ПОКАНА

Издателство „Жанет 45“ и Владислав Тинчев

ви канят на среща с

"
Юдит"
(стихотворения)


в „+ това“
(София, ул. "Марин Дринов" 30)

Представя: Иво Рафаилов

27 юни 2014 г. (петък) – 18.30 часа


Владислав Тинчев (1977, Пловдив) е завършил Немска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и Медии (специалност филм и телевизия) в Университет Хамбург. Докторска работа на тема „Визуален стил и драматургия на новите американски сериали“. Издал е книгите: „Сезоните на моята действителност“ (1998, Награда на Министерството на културата на България) и „Попадане“ (2000, Академичен център за култура и литература, София). Множество публикации на поезия в литературни издания, както и на научни работи на тема „Телевизионни сериали в немскоезични и англоезични издания“.

Носител е на първа награда в Националния литературен конкурс „Веселин Ханчев“. Работил като редактор във вестник „Литературен форум“ заедно с Иво Рафаилов, Николай Павлов, Николай Атанасов и Стоил Рошкев. В течение на две години издател и главен редактор на българското риболовно списание „Шаран“. Пише поезия, фрагменти, телевизионни сценарии, обзори на телевизионния бранш. В последните години живее в Хамбург.
* Може да прочетете част от стихотворенията в "Юдит", публикувани в Електронно списание LiterNet през февруари 2012 - http://spisanie.liternet.bg/12_02.htm
Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
25.06.2014 г. 17:34
Етикети:
Посетено:
1179
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19537-premiera-na-yudit-ot-vladislav-tinchev