Издания / премиери

Издателство "Омофор" представя две нови книги на Фестивала "Пловдив чете"

Представяне на книгите „Богословие на просперитета. Православна критика“ и „Светици на Православието“

Издателство "Омофор" представя две нови книги на Фестивала "Пловдив чете"


◊ ПОКАНА

Издателството за православна литература „Омофор“ отправя покана към читателите от Пловдив за представянията на две нови книги на тазгодишния Фестивал „Пловдив чете“:


„Богословие на просперитета. Православна критика“

На 18 юни в Пловдив ще ви срещнем с отец Теодор Стойчев – автор на книгата „Богословие на просперитета. Православна критика“. Своите впечатления за книгата ще сподели и нейният редактор – доц. Димитър Попмаринов, декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет. Заедно ще потърсим отговори на въпросите: кои са капаните на т. нар. „религия на просперитета“; какъв е православният поглед към така популярните днес „духовни принципи“, като „учението за безусловното изцеление“, „Закона за сеенето и жъненето“, учението за визуализацията или „творящото въображение“ и т.н. Събитието ще се проведе в залата на Народната библиотека „Иван Вазов“ от 17.30 ч. Откъс от книгата може да прочетете тук.


„Светици на Православието“


На 19 юни ще поговорим за православното разбиране за святост и за погледа на съвременния човек към необикновения, изпълнен с небесни чудеса живот на жените подвижници и мъченици на християнството от древността. Радостен повод за дискусията е новата книга “Светици на Православието” на Черниговския архиепископ Филарет, а събеседници ще бъдат редакторът на книгата Венета Дякова, преводачът Татяна Филева и докторът по богословие Мария Иванова от екипа на издателство “Омофор”. Мястото на събитието е книжарница „Хеликон Център“ от 18.30 ч. Откъс от книгата може да прочетете тук.


Автор:
Издателство "Омофор"
Публикация:
15.06.2014 г. 12:55
Посетено:
1590
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19465-izdatelstvo-omofor-predstavya-dve-novi-knigi-na-festivala-plovdiv-chete