Издания / премиери

"Полулош" на Пролетния базар на книгата

Най-обсъжданата книга за 2014 ще бъде представена със специална акция в НДК

"Полулош" на Пролетния базар на книгата


◊ СЪБИТИЕТО

"Полулош" на Пролетния базар на книгата

Литературният хит на годината, който още преди излизането си разби два световни рекорда на Гинес -  за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“, вече е в България.

На 7 юни, събота, от 10.00 часа българското издателство “Колибри” ще представи романа на Сали Грийн “Полулош” със специална акция в НДК, полуетаж, вдясно.

Клетката, която ще бъде инсталирана в НДК, е съществена част от вълнуващата история на главния герой Натан. Той е незаконнороден син на Маркус, най-суровия черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните си способности. Когато майката на Натан умира, последният е обречен да се справя сам с изпитанията на живота. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, той започва да си блъска главата върху въпроси като: Какво е да си полулош? Откъде идва лошотията? По наследство ли се предава от баща на син? Окован в средата на нищото поради една единствена причина, Натан е този, от когото всички се боят.

Чаровният участник от последния сезон на X Factor Мартин Котрулев ще се превъплъти в образа на необикновения антигерой и ще позволи да бъде окован в клетка пред очите на посетителите на Пролетния базар на книгата в НДК.

Клетката ще остане през уикенда на територията на Двореца (полуетаж, вдясно), а всеки, който дръзне да влезе и да се снима в нея, може да качи своята “полулоша” снимка във фейсбук страницата на “Колибри” и да се тагне, за да участва в томбола. Тримата печеливши ще получат оригинално английско издание на “Полулош” с автограф от Сали Грийн. Ще има и допълнителни награди - тениски с надпис “Полулош”!

Искате ли да чуете най-съкровените мисли на Полулошия? Мартин в ролята на Натан ще ги сподели с вас!


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
06.06.2014 г. 14:02
Посетено:
1412
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19398-polulosh-na-proletniya-bazar-na-knigata