Издания / премиери

"Усиленият човек" - представяне на книга и дебат с Едуар Клайнпетер

Нова книга от поредицата „Европа – разбирана и правена“

"Усиленият човек" - представяне на книга и дебат с Едуар Клайнпетер


◊ ПОКАНА

Нов български университет и Френският институт в България
Ви канят на лекция-дебат

Усиленият човек

Представяне на колективното издание на български език с предговор от проф. Богдан Богданов,
публикувано от Издателството на Нов български университет в поредицата „Европа – разбирана и правена“
с Едуар Клайнпетер,
Институт за изследвания върху комуникацията в Националния център за научни изследвания на Франция


На 9 юни 2014 от 18 ч. Френски институт в България пл. "Славейков" 3, София
Симултанен превод на френски и български език, вход свободен


Да се подобри човекът, да стане по-силен, по-интелигентен, по-добре свързан със света, да живее повече и в добро здраве, да отблъсне границите на страданието и смъртта. Технологичното развитие дава надежда за по-добро съществуване. Но не таи ли човекът на бъдещето неприязън към настоящия човек, към неговите граници и неговата пределност? Какви са концепциите за тялото и духа, поддържани от трансхуманистичния дискурс? Какъв е ключът към разбирането на отношението привличане-отблъскване на човешкото същество спрямо създадените от него технологии, проличало в понятието за усиления човек – това е темата на настоящото издание от поредицата Есансиел д-Ермес.

Едуар Клайнпетер e инженер-изследовател в Института за изследвания върху комуникацията в Националния център за научни изследвания на Франция (ISCC - CNRS) и отговаря за посредничеството с научните екипи. Поначало инженер-физик, интересът му бързо се ориентира към посредничеството в науката и популяризирането на научните и техническите познания. Завършва Висшето училище за журналисти в Лил през 2004 и в продължение на няколко години упражнява журналистическата професия, след което избира магистърска програма, пише философска дисертация на тема Философските основи на научното популяризиране, а през декември 2009 започва работа към Института за изследвания върху комуникацията. Работата му в момента засяга темите интердисциплинарност и усилване на човека.


◊ ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящи лекции и конференции:

. 16 юни 2014, 18 ч.: Пиер Мьоглен, Образователни индустрии, творчески индустрии, във Френския институт в България, Представяне на книгата "Какво знаем? Образователните индустрии", Издателство "Сиела"
. 26 юни 2014, 9-18 ч., конференция: Иновациите в мениджмънта, предизвикателства и перспективи, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, американска зала
. 27 юни 2014, 9-14 ч. Кръгла маса: Иновациите в мениджмънта в практиката, във Френския институт в България
. 30 юни 2014, 18 ч.: Александър Кутан, Интернет и Политика, във Френския институт в България Представяне на книгата "Интернет и политика", Издателство на Нов български университет, колекция „Европа, разбирана и правена



Автор:
Френски институт
Публикация:
04.06.2014 г. 13:27
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19376-usileniyat-chovek-predstavyane-na-kniga-i-debat-s-eduar-klaynpeter