Издания / премиери

"Кой?"

Новата публицистична книга на Едвин Сугарев разбуни духовете още преди своята поява

"Кой?"


◊ ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

19 май, понеделник, 18:00 ч.,
площад „Княз Александър I”,
на мястото на бившия Мавзолей


Издателство „Нест Прес” и „Движение 22 септември”

Ви канят на премиера на открито на

"Кой" от Едвин Сугарев

Книгата ще бъде представена от Евгений Михайлов.

След тоталния успех на „Подлите времена”, която претърпя няколко допълнени преиздания (Фондация „Литературен вестник”, Издателство „Изток-Запад”, 2013), имаме удоволствието да представим на четящия и мислещ човек тяхното очаквано продължение - книгата „КОЙ?”

Вдъхновена от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, книгата включва актуални политически анализи, статии и коментари, които директно и смело осветяват задкулисието и марионетната същност на българската политическа реалност. Кой дърпа конците? Кой е отговорен за подлите времена, в които потъна нашия преход? Кой дирижира корупционните практики? Кой стои зад банковите афери? Кой се крие зад реалното лице на олигархията? Кой е виновен за източването на трезорите? Кой?! Кой?! Кой?!

Една книга, която не разказва, а разкрива – с факти, цифри, цитати, факсимилета и строго поверителни документи.

И тъй като се задават отново Избори – ние избрахме. Този път да четем.

Една книга, която разбуни духовете, още преди своята поява.


Авторът: Тази книга е усилие да бъде хвърлен един поглед в това огледало – в огледалото на подлите времена от 2013 и 2014 г. – сиреч от момента, в който въпросът „Кой?” стана актуален. Озаглавих книгата именно с този въпрос, тъй като той е емблематичният за подлите времена, в които и до днес живеем. Той звучеше непрекъснато по улици и площади, пред него запушваха ушите си политици и държавници с гузни съвести, под неговия съпровод се изнизваше премиерът Орешарски през задните входове на институциите. Затова написаното е скромен опит да се даде отговор на този тъй омразен за комунистическите властници въпрос – отговор на това кой излъга нашата вяра, кой подмени нашето настояще и кой съсипа българските шансове за бъдещето. Аз твърдя, че този въпрос има съвсем конкретен, макар и колективен отговор. И че отговорността за българските съсипни е твърде тежка, за да бъде опрощавана.

Nest Press: Появява се една насъщна, подробна и липсвала в обществото ни досега книга. Едвин Сугарев повдига завесата на българската политика – осветявайки нейната марионетна същност – без да помилва нито едно правителство, което в годините на прехода предава националните ни интереси. Финансовите престъпления на червената олигархия; незаконната банкова дейност; секретни доклади; скандални сделки с мажоритарни дялове на престъпните групировки; източването на трезорите; аферата „Хохегер” – в една книга от кухнята на нещата.


Заповядайте – този път е сервирана истината.


 
Автор:
Виктория Лекова
Публикация:
14.05.2014 г. 23:45
Етикети:
Посетено:
1465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19184-koy