Издания / премиери

Продължението на романа "Български психар" на Андрей Велков - "Хрониките на звеното" с национално турне

Най-нестандартната престъпна групировка у нас ще обиколи девет града в страната, но вместо подземния свят, босовете на "Звеното" ще завладеят литературния!

Продължението на романа "Български психар" на Андрей Велков  - "Хрониките на звеното" с национално турне


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Колибри" и "Хеликон" ще представят продължението на феноменалния екшън роман „Български психар“ на Андрей Велков - „Хрониките на звеното“ с национално турне!

След изключителната си премиера в столицата с екшън на живо, сега опасният литературен феномен пристига, за да предизвика слабите сърца, да шокира пуританите и да съживи най-колоритните персонажи и случки от двете книги.

Български психар (Colibri, 2012) разказва историята на Петър - най-обикновено момче от улицата, умен и амбициозен младеж, който бързо разбира, че в разгара на Прехода с честен труд не може да се живее нормално. Затова той бързо спира да играе по правилата и от дребен квартален играч се превръща във всяващ страхопочитание бос на подземния свят. Прави го, като създава престъпна групировка, в която безкомпромисната власт е съчетана с нестандартни ценности - те четат Франк Хърбърт и Кен Киси, слушат тежка музика, вярват в справедливостта, презират евтината публичност и демонстрират съкрушителна физическа сила.

Хрониките на звеното (Colibri, 2014) е дългоочакваното продължение на вълнуващата книга, което доразвива сюжета на „Български психар“ и ни показва различните гледни точки върху историята на мощната мафиотска групировка с кодово название „Звеното“. Действието отново се развива в съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а многовариантният финал превръща читателя в неволен съучастник. Още по-шеметно, обсебващо и сурово, продължението на „Български психар“ е на път да взриви всички представи за жанра.

Книгата е адресирана към почитателите на стила „Велков“ и отговаря на много въпроси, повдигнати в „Български психар“, поставени от (по)читателите на книгата към нейния автор.

Андрей Велков е роден в Мордор (по непонятни причини някои наричат това място София, т.е. град на мъдростта), където завършва политология и маркетинг. Като автор се легитимира с третата си „специалност“ - улично право от Големия университет на живота. Професионален хедонист с интереси в областите на екстремното купонясване, бойните изкуства, квантовата физика, литературата, тежкото пиене, леките жени, акробатичната орнитология и дзен будизма.


◊ ПРОГРАМАТА

. 08 май, книжарница „Хеликон“ – Сливен, 18 ч., ул. "Цар Освободител" №28
. 09 май, книжарница „Хеликон“ – Бургас, 18 ч., пл. "Тройката" №4
. 10 май, книжарница „Хеликон“ – Стара Загора, 18 ч., ул. "Цар Симеон Велики" №100
. 14 май, книжарница „Хеликон“ – Пловдив, 18 ч., ул. "Княз Александър Батенберг" №29
. 14 май, клуб „Петното на Роршах“ – Пловдив, 19 ч., представяне в рамките на инициативата „Нощ на литературата“
. 19 май, книжарница „Хеликон“ – Велико Търново, 17 ч., ул. "Васил Левски" №17
. 19 май, книжарница „Хеликон“ – Габрово, 19 ч. бул. "Априлов" №40, МОЛ Габрово, ет.2
. 20 май, книжарница „Хеликон“ – Шумен, 18 ч., бул. "Славянски" №88
. 27 май, книжарница „Хеликон“ – Кюстендил, 17 ч., ул. "Демокрация" №33
. 27 май, книжарница „Хеликон“ – Благоевград, 19 ч., ул. "Васил Левски" №1Автор: Изд. Колибри
13.05.2014 г. 19:42
Посетено: 897
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19170-prodalzhenieto-na-romana-balgarski-psihar-na-andrey-velkov-hronikite-na-zvenoto-s-natsionalno-turne