Издания / премиери

Премиера на "Когато белият жерав разтвори крилете си" от Стефания Димитрова

Дългоочакваната книга трета от поредицата "Притчите на Изтока - психотерапия на ежедневието"

Премиера на "Когато белият жерав разтвори крилете си" от Стефания Димитрова


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 май, от 19.30 до 21.00 ч. в Център за култура и дебат "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" 15, в зала "Пеша Николова", ще се състои премиерата на книгата "Когато белият жерав разтвори крилете си" от Стефания Димитрова (Издателство "Алфа-Омега")

Жанрът на произведението е научно-популярна практическа психология, илюстрирана със сто притчи, приказки и митове на Далечния Изток. В същото време това е един незабравим разказ за хилядите имена на красотата на Япония, които впечатляват чужденеца от пръв поглед и го очароват завинаги.

Развили изключителна чувствителност към изяществото, японците смятат, че създаването на красота в бита е мощно средство за лечение. Затова заедно с автора ще се гмурнем сред японската тълпа, ще приседнем в дюкянчето на занаятчията; ще имаме привилеги­ята да присъстваме на чаена церемония; от павилиона в градина­та ще съзерцаваме крехкия бял облак на разцъфналите вишневи дръвчета. 

В книгата ще получим и отговор и на въпросите: кое кара световноизвестният културолог Дж. Кемпбъл да заяви: „За западния човек, вместо да ходи на психотерапевт, най-добре е да прекара известно време в хармонизиращото японско общество“ и защо срещата с тази твърда като гранит и изящна като стъкло цивилизация става притегателно място за изцеляване на разпокъсаната в бинарни опозиции западна личност.

Неспокойният ни, вечно търсещ ум ще се почувства вдъхновен в това пътуване до Япония, където сред деликатните движения на емоциите в делника на обикновения японец, сред изящните изкуства и сред най-висшите постижения на духа на просветлените Дзен майстори ще намери ведър покой.

Илюстрирана с реплики на известни гравюри от японски майстори (VII-XIX век), книгата е с прекрасно оформление.

Премиерата на книга трета от поредицата "Притчите на Изтока - психотерапия на ежедневието" ще започне със специалното излъчване на 20-минутен филм на NHK за Япония, любезно предоставен от японското посолство.


Първите тридесет участника, които се регистрират за присъствие на премиерата, ще получат календар с големия бронзов Буда от Камакура.

Имейл за регистрация на участие: office@alphaomegaltd.eu


Автор:
Блажена Дориан
Публикация:
07.05.2014 г. 17:27
Етикети:
премиера
Притчите на Изтока - психотерапия на ежедневието
Стефания Димитрова
Когато белият жерав разтвори крилете си
издателство Алфа-Омега
Посетено:
1468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19114-premiera-na-kogato-beliyat-zherav-raztvori-krilete-si-ot-stefaniya-dimitrova