Издания / премиери

Среща със Силви Вартан и представяне на книгата й "Дума по дума"

Издателство „Колибри“ чества Международния ден на книгата и авторското право с паметна литературна среща!

Среща със Силви Вартан и представяне на книгата й "Дума по дума"


◊ ПОКАНА

Издателство „Колибри“ има удоволствието да Ви покани на
Среща със Силви Вартан и представяне на нейната книга "
Дума по дума"

Сряда, 23 април, Mеждународен ден на книгата, 18,00 ч.,
Френски институт в София, пл. „Славейков“ № 3


Тази пролет издателство „Колибри“ чества Международния ден на книгата и авторското право с паметна литературна среща! На 23 април ще се състои българската премиера на автобиографичния роман на Силви Вартан в присъствието на авторката.

Събитието се осъществява с партньорството на Френския културен институт в София. Легендарното „йе-йе момиче“ на френската музика ще участва лично в представянето на своята най-съкровена изповед - една крепка дантела от думи, които несъмнено ще оставят бразда в паметта на читателя. Очаровала света с красотата на своя талант, с естествената си елегантност и прямота, прочутата френска певица, която е родена в България, се завръща, за да се срещне с почитателите на своето изкуство на 24 април в зала 1 на НДК.

Наскоро изпълнителката на емблематичната песен „Марица“ стана почетен гражданин на София. Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България. На 13 април от 12.30 часа по bTV бе излъчен филмът „Силви Вартан се завръща“ в предаване от поредицата „Непознатите“. Той ще бъде представен и в рамките на Дните на отворените врати на Френския културен институт.

Очакваме Ви на 23 април от 18.00 часа във Френския институт в София на пл. „Славейков“ № 3!



Дума по дума, спомен по спомен

На седем годинки вече имах усещането, че съм на сто, а днес понякога ми се струва, че съм си все на седем.  Ето защо упражнявам творческа професия: за да съхраня детето в мен.

Сега, когато пея, се вълнувам много повече от онова, което ми дават хората. На младини ме поглъщаше безумието на мига и може би не съм възприемала тъй силно реакциите на публиката.

Животът без идеал е живот без сол.

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
17.04.2014 г. 13:15
Посетено:
1265
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/19002-sreshta-sas-silvi-vartan-i-predstavyane-na-knigata-y-duma-po-duma