Издания / премиери

Представяне на романа "Внезапни улици" от Иванка Могилска

Среща с писателката в Пловдив и разговор за новата й книга

Представяне на романа "Внезапни улици" от Иванка Могилска


◊ ПОКАНА

Авторката Иванка Могилска и издателство „Жанет 45” ви канят на представянето на книгата „
Внезапни улици”.

Заповядайте на 04 март, вторник, от 19 часа, в клуб „Петното на Роршах”, ул. „Йоаким Груев” 36

Героите на романа се срещат и разделят в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона между 1956 и 2012 година. Накрая се събират в недостроен град-декор край морето, на нос Калиакра. Историята на една любов се оказва историята на фантазен град, събрал в себе си най-вълнуващите места от Европа, и на хората, които се срещат и разминават по внезапните му улици.

Авторката Иванка Могилска ще ви разходи по маршрутите, съпътствали написването на книгата и ще ви разкаже някои непубликувани истории за реалните и измислени персонажи в нея.

Откъси от „Внезапни улици” ще бъдат прочетени и изсвирени на пишеща машина и калимба от Иванка Могилска и Албена Баева, като част от новия пърформанс на Runabout project (http://runabout.eu/bg/sudden-streets/). Пишещата машина, попаднала от редакцията на известен пловдивски вестник в софийско художническо ателие, е модифицирана така, че на нея могат да се изпишат и изсвирят части от романа и да се пресъздаде атмосферата на недостроения град, в който се срещат героите му.Автор: ИК Жанет 45
02.03.2014 г. 15:05
Посетено: 1006
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18684-predstavyane-na-romana-vnezapni-ulitsi-ot-ivanka-mogilska