Издания / премиери

Премиера на "Хроника на един президентски мандат" в Пловдив

Книга за президента Петър Стоянов

Премиера на "Хроника на един президентски мандат" в Пловдив


◊ ПОКАНА

Премиера на "Хроника на един президентски мандат"
на Издателска къща „Хермес“ ще се състои в Пловдив на 28 февруари 2014 г. (петък) от 18:00 часа в Международен панаир – Пловдив, Конгресен център, зала „България“. 

Главно действащо лице в книгата е роденият под тепетата български президент (1997-2002 г.) Петър Стоянов. Луксозният том се издава със съдействието на д-р Невен Енчев, Израелско-българския институт, КЦМ 2000 АД, Пловдивски граждански клуб и др.

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на фондация „Качество на живот“, в помощ на болните от детска церебрална парализа.

„Хроника на един президентски мандат“ ще бъде представена от нейния автор и съставител Димитър Райчев, в присъствието на самия Петър Стоянов.

Книгата проследява политическата кариера на държавния глава. Хрониката не поставя въпроси, не прави оценки и не е опит за приятелска апология на президента. Тя е по-скоро опит да се представи цялостно, чрез всички по-значителни събития, мандатът на един от водачите на българската нация в едно изключително драматично и противоречиво време.

По света има президенти, за които никой не си и спомня. Има и такива, които оставят дълга следа в паметта на хората. Петър Стоянов несъмнено е от тях. Неговите заслуги за изграждането на нова България се знаят от нас, неговите съвременници, но утре това може да бъде лесно забравено от следващите поколения, пише в анотацията на издателството.

Заповядайте на премиерата на „Хроника на един президентски мандат“, канят домакините.
Входът е свободен!


Автор: Катя Стайкова
27.02.2014 г. 14:16
Посетено: 996
Етикети: Изд. Хермес, Пловдив, премиера, книга, Петър Стоянов, Хроника на един президентски мандат
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18668-premiera-na-hronika-na-edin-prezidentski-mandat-v-plovdiv