Издания / премиери

Представяне на романа "Лак и кал" от Ивелина Атанасова в Пловдив

Роман за суетата , индивидуалността, различността, родовия белег и наследствеността

Представяне на романа "Лак и кал" от Ивелина Атанасова в Пловдив


◊ ПОКАНА

Уважаеми дами и господа,

На 25 февруари (вторник) от 18:30 ч. Ивелина Атанасова ще представи в Балабановата къща книгата си „Лак и кал“ – един роман с нетипичен за българската литература сюжет, който се разгръща не в родината ни, а в аристократична Англия.

Ивелина Атанасова е родена през 1990 г. Завършва хуманитарна специалност в пловдивска гимназия, след което е приета Българска филология и история в ПУ „Паисий Хилендарски”. Първите опити за литературна изява са още в училищния период, но те са на тривиални теми и с детско съдържание. Когато е на двадесетгодишна възраст, тя започва писането на своя първи роман „Лак и Кал” и след едногодишна работа той е завършен. След като сама финансира издаването му, през месец август 2013 г. книгата вече е на българския пазар. „Темите, които се проблематизират в „Лак и Кал”, са фундаментални и в литературата, и в живия живот“, споделя младата авторка. Става дума за Суетата (като най-характерното човешко качество), Различността (свързана с бунта на вътрешното „аз”), Родовия белег и наследствеността (по-силна ли е кръвта от индивидуалността?).
   
Заповядайте на 25.02.2014 г. от 18:30 ч. в Балабановата къща (ул. „Константин Стоилов“ 57) за среща с авторката и нейния роман!



Автор:
Александра Арабова
Публикация:
20.02.2014 г. 14:18
Етикети:
романпремиераПловдивБалабановата къща
Лак и кал
Ивелина Атанасова
Посетено:
2491
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18619-predstavyane-na-romana-lak-i-kal-ot-ivelina-atanasova-v-plovdiv