Издания / премиери

алтера представя мартенския си брой

На DVD - експериментални произведения на съвременни български автори

алтера представя мартенския си брой


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе мартенския брой на списание „алтера”.


◊ КАКВО ЩЕ ОТКРИЕТЕ В БРОЯ

Броят говори за душата и нейните нови болести и нови грижи. Повече по темата можете да прочетете в рубриката ни „Идеи” с мненията на Румен Петров, Виргиния Захариева и Митко Новков. В „Другото време” представяме подхода на швейцарския психотерапевт Валдо Бернаскони. „Лице” на броя е поетесата Екатерина Йосифова, както винаги мъдра и непредвидима.

В актуалните ни рубрики можете да прочетете за Лелята от Гьотенген и драмите на дефектиралата публичност, за различните страни на българското кино в едно интервю със Стефан Китанов, за холандския театър, за едно британско размишление върху ренгата, за духовните лутания на Марина Цветаева...

В рубриката „Библиотека” - стихотворение от Елин Рахнев и разказа на Кристин Димитрова „Смъртта на поета”.


◊ ПРЕМИЕРА НА МАРТЕНСКИЯ БРОЙ

За всичко това можете на живо да чуете гледната точка на Марин Бодаков на 09.03.2006 г. (четвъртък) в арт център „Алтера” от 18.30 ч.

Премиерата на мартенския брой на списанието ще бъде съчетана с прожекция на първия филм – „Майка ми” (реж. Светла Цоцоркова, сцен. Силвия Чолева) – от алтерската поредица експериментални произведения на съвременни български автори.

Заповядайте!

Автор:
алтера
Публикация:
07.03.2006 г. 15:17
Етикети:
Посетено:
574
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/1857-altera-predstavya-martenskiya-si-broy