Издания / премиери

Представяне на стихосбирката "Таралежово слънце" на Ларш Собю Кристенсен

Закриване на „Месеца на норвежкото кино“ в artnewscafe, Пловдив

Представяне на стихосбирката "Таралежово слънце" на Ларш Собю Кристенсен


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на стихосбирката „Таралежово слънце“ на Ларш Собю Кристенсен

Книгата ще представят Силвия Чолева и Анюта Качева

15 февруари (събота), 18:00 ч.
аrtnewscafe, ул. "Отец Паисий" 40, Пловдив

Вход свободен


На 15 февруари (събота) от 18:00 ч. в artnewscafe, Пловдив, закриването на „Месеца на норвежкото кино“ ще бъде тематично съпроводено от представянето на стихосбирката „Таралежово слънце“ на норвежкия писател Ларш Собю Кристенсен.

Изданието е разделено на три части, всяка със свой собствен замисъл, но обединени помежду си от темата за времето и човека. Стихосбирката е преведена на български език от Анюта Качева и е първата книга на новото издателство за поезия „Да“ с основатели Силвия Чолева, Иглика Василева и Калоян Игнатовски.

* * *

Издателство „Да“ издава само поезия и планира да представя по три-четири заглавия годишно – преводни и на български автори. До момента читателите могат да се запознаят още със стихосбирката "Край на носталгията" на словенския поет Алеш Дебеляк и книгите на българските поети Марин Бодаков („Северна тетрадка“) и Иван Христов („Американски поеми“, билингва). Художник на издателството е Надежда Олег Ляхова, но то работи и с други художници като Кирил Златков, например. Издателство за поезия „ДА“ иска да предостави на читателите книги с качествена поезия и превод, художествено оформление и полиграфия.


Автор:
artnewscafe
Публикация:
10.02.2014 г. 17:30
Етикети:
Посетено:
1185
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18562-predstavyane-na-stihosbirkata-taralezhovo-slantse-na-larsh-sobyu-kristensen