Издания / премиери

Петко Бочаров на 95 през три Българии

Юбилей и нова книга!

Петко Бочаров на 95 през три Българии


◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45"
представя

"Петко Бочаров на 95 през три Българии"
Юбилейно издание

Юбилейното издание „Петко Бочаров на 95 през три Българии“ събира някои от най-интересните истории, които дългогодишният журналист и публицист Петко Бочаров има да разкаже на българската общественост.

Колоритно и увлекателно авторът ни повежда на пътешествие в спомените си, разкривайки ни миналото, разказва ни за България, която не познаваме, свидетелства за хора и събития, за които младите хора днес могат да прочетат само в учебниците.

Петко Бочаров е роден през 1919 г. в София. Завършва Американския колеж, а след това право в Софийския университет.  През 1952 г. започва работа в Българската телеграфна агенция, първоначално като преводач от английски език, а после и като заместник-главен редактор. През 1983 г. се пенсионира. Между 1981 и 1993 г. участва с новини и коментари в телевизионното предаване „Всяка неделя”. Редовните му изяви и колоритният му стил по горещи международни проблеми и събития го правят една от ярките фигури в телевизионния ефир през 70-те и 80-те години.
След 1990 г. Бочаров започва да пише и на вътрешнополитически теми. Има редовни рубрики по БНТ в програмата „ТВ око”, в радио „Свободна Европа” и в „Дойче веле”. Днес пише предимно за вестник „Новинар”. 

Петко Бочаров е най-възрастният действащ журналист в Европа. На 19 февруари т.г. г-н Бочаров ще навърши 95 години. Юбилеят му ще бъде отпразнуван с представяне на новата му книга „Петко Бочаров на 95 през три Българии“ във Vivacom Art Hall от 19 ч.


Заповядайте да отпразнуваме заедно празника на Петко Бочаров.




Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
16.01.2014 г. 13:50
Етикети:
нова книгаюбилейПетко БочаровИК Жанет 45
Петко Бочаров на 95 през три Българии
Посетено:
2066
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18415-petko-bocharov-na-95-prez-tri-balgarii