Издания / премиери

Представяне на романа "Да преминеш по сенчестата пътека" от Боряна Христова

Един съвременен роман, който ще ви разходи до Париж и същевременно ще ви поведе по сенчестата пътека на тайното знание

Представяне на романа "Да преминеш по сенчестата пътека" от Боряна Христова


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на романа "
Да преминеш по сенчестата пътека" от Боряна Христова

С участието на авторката, Елисавета Мусакова, Митко Новков и Николай Аретов

18 декември, 17.00 ч.
Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий"


Един съвременен роман с криминална интрига, който ще ви разходи до Париж и същевременно ще ви поведе по сенчестата пътека на тайното знание.

Виждали ли сте някога вещица? Ама истинска, „веща” в занаята жена, която може да дои месечината, но може и да бръкне в душата ви и да погледне в сенчестата й страна? Ако не сте, прочетете този роман, защото той ще ви запознае с няколко български магьосници от близкото и по-далечното минало. А ако сте виждали, то непременно трябва да прочетете книгата, за да сравните силите на тази, която познавате със силите на известните преди близо три века български „обаялници”, както са ги наричали някога – личности, за които столетия наред са се носили легенди. Ще ви отведем назад, към първата половина на 18. век, когато, както казва известният книжовник, преводач и основател на книжовна школа Йосиф Брадати „никъде не е имало толкова вещици и магьосници, както по земята българска”. И по онова време се е водела яростна борба между „доброто и злото”, само дето не е било ясно кое е точно добро и кое – истинско зло.



Автор:
Николай Аретов
Публикация:
11.12.2013 г. 16:52
Етикети:
романпремиеранова книгаИздателство Кралица Маб
Боряна Христова
Да преминеш по сенчестата пътека
Посетено:
1557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18274-predstavyane-na-romana-da-preminesh-po-senchestata-pateka-ot-boryana-hristova