Издания / премиери

Представяне на "Страници от Рая – Дневниците" от Радослав Гизгинджиев

В рамките на Софийския международен панаир на книгата 2013

Представяне на "Страници от Рая – Дневниците" от Радослав Гизгинджиев

  

◊ СЪБИТИЕТО

Втората книга на Радослав Гизгинджиев „Страници от Рая: Дневниците“ е в официалната културна програма на „Панаир на книгата“ и за първи път ще бъде представена на живо и по един нестандартен начин от самия автор, извън формата на трейлърите, с които присъства в интернет пространството.

Събитието ще се състои на 14 декември (събота) в НДК от 19 ч. със специални гости писателите Людмила Филипова и Иво Топалов, а актьорът Симеон Владов, ще прочете откъси от „Страници от Рая - Дневниците“.


Ден преди официалното представяне, читатели могат да се срещнат с автора на 13.12. от 18:00 ч. на щанда на БГкнига (103), 1 етаж.


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

„Страници от Рая – Дневниците“ е замислена като продължение на първия роман на Гизгинджиев „Рай“, в който прелистваме „дневника“ на един от най-провокативните и мистични герои от сюжета на "Рай".

В рекламната кампания на проекта му се използват нестандартна и въздействаща киностилистика в заснетия видеотрейлър за книгата - актрисата Диана Димитрова и моделът Георги Ненчев, само „подсказват“... за дълбоките води, наситени образи и сблъсък на чувства от страниците на „Дневниците“

Радослав Гизгинджиев е завършил кинорежисура в класа на Дочо Боджаков от НАТФИЗ, завършва и Славянска филология във Великотърновски университет. Има реализирани филмови, документални проекти за  Фондация „Америка за България“; както и експериментални филми, един от които „Светлосиньо“, част от националната кампания „Не на дрогата и агресията“. Дебютът му на режисьор в игралното кино е по разказ на Елин Пелин, където той поверява главната роля на актрисата Койна Русева.

"Рай" е първата книга на режисьора и след успеха на романа, българския читател може да проследи развитието на образите му в настоящото продължение -  „Страници от Рая - Дневниците“.

Автор:
Аспарух Станков
Публикация:
10.12.2013 г. 17:39
Посетено:
2493
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18255-predstavyane-na-stranitsi-ot-raya-dnevnitsite-ot-radoslav-gizgindzhiev